Cine sunt angajații care pot primi salarii de 9.000 de lei pe lună! Care sunt condițiile necesare

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 mai 2024, 04:15

Meseria în care ești plătit cu 9000 de lei pe lună: „8 clase sunt suficiente, să scrie, să citească”

 
Sursa: PixaBay

Unul dintre cele mai căutate domenii din România este plătit pe măsură, potrivit specialiștilor în angajări. Despre ce domeniu este vorba?

Salariul reprezintă principala motivație a unui angajat la locul de muncă, iar cele mai mari salarii se găsesc într-un anumit domeniu. 

Unde ești plătit cu 9.000 de lei lunar

Se pare că domeniul în care ești plătit foarte bine este cel al construcțiilor. 

Deși bine plătite, agricultura, construcțiile, industria alimentară și IT-ul sunt domeniile care vor suporta anumite schimbări începând cu toamna aceasta și anume vor pierde facilitățile fiscale pe care le aveau pentru remunerarea angajaților, precum scutirea de la plata impozitului pe venit, reducerea CAS sau exceptarea de

la plata contribuțiilor pentru sănătate.

Citește și: Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Șeful Casei de Pensii susține că pensiile vor fi majorate „ Pensionarii trebuie să beneficieze de un nivel de trai decent”

Deoarece sectorul se confruntă cu un deficit mare de personal, angajații necalificați ajung să câștige mai mult decât cei care au studii de specialitate. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Ne vine fierul fasonat, iar noi la rândul nostru îl montăm, putem ansambla, ca apoi dulgherii să îl asambleze. Mai ales când e cald, e o muncă grea, dar noi suntem obișnuiți ”, spune un muncitor, conform StirileproTv.

Cât câștigă un muncitor în 2023

Zugravii sau meseriașii pentru gresie și faianță câștigă cel puțin 7.000 de lei net, însă mulți lucrează pe cont propriu și ajung să câștige și mai mult. 

Citește și: Schimbări de ultim moment în privința voucherelor de vacanță! Cine va primi bani mai mulți pe tichete și cine nu va mai beneficia de acestea?

Salariul minim în domeniu este 4.000 de lei, un tehnician profesionist ajunge să câștige și 7.000 de lei net. Mese la prânz, nu plătesc asta – au ajuns să câștige mai bine decât inginerii – am ingineri care câștigă 4.000

de lei net, un montator de tâmplărie ajunge să câștige 7.000-8.000 de lei net – 8 clase sunt suficiente, să scrie, să citească, mai sunt și care au diplome ”, a declarat Ionuț Dinică, manager companie.