Cine sunt angajații care primesc primă de Paște! Câți bani vor lua în mână

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 ian 2024, 11:10

Cine sunt angajații care primesc primă de Paște

Sursa: PixaBay

Prima de Paște din acest an a fost decisă prin Act Adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor primi zilele acestea o primă de Paște

Cine sunt angajații care primesc primă de Paște

Angajații companiei energetice vor mai primi, până la finalul anului, încă trei prime de ziua meseriei și de sărbătorile religioase. Fiecare primă valorează 3.000 de lei și vor fi acordate sub formă de vouchere cadou. Se acordă, de asemenea, majorări salariale la nivelul companiei, de la 1 aprilie 2023.

Mai puţin de jumătate dintre angajaţii din România (45%) își doresc o primă de Paște, cu 10% mai puţini decât anul trecut, iar dintre aceştia cei mai mulţi (58%) se aşteaptă să beneficieze de sume cuprinse între 100- 200 de lei.

Citește și: Cine sunt românii care primesc 640 de lei de la stat pentru masa de Paște! Marcel Boloș a dat toate detaliile

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sărbătorile de Paşte reprezintă un minus financiar în bugetul angajaților români, care spun că o primă de sărbători este un mare ajutor (47%) sau cu adevărat esenţială (29%) pentru cumpărăturile de Paște. Totuși, doar 45% dintre angajaţi speră să primească bani de Paşte, cu 10% mai puţini decât în 2022. Dintre aceştia, cei mai mulţi (58%) se aşteaptă să primească de la angajator o sumă cuprinsă între 100- 200 de lei, chiar dacă nevoile a peste 77% dintre respondenţi trec de 500 de lei.

Alţi 26% cred că vor primi între 200- 400 de lei, iar 16% speră la o primă mai mare de 400 de lei, conform unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Prime de Paște în valoare de maxim 300 de lei

Începând cu acest an, angajatorii pot oferi prime de Paște în valoare de maxim 300 de lei, sumă neimpozitată.

Opțiunea unei prime în bani este cea preferată de angajați, conform sondajului.

Citește și: Pachetele cu alimente nu vor ajunge la toți beneficiarii înainte de Paște. Anunțul făcut de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Dezvoltării Europene

Un procent de 21% ar prefera tichete valorice sau vouchere, 15% preferă să primească un coş cu produse specifice de sezon, 13% preferă să primească zile libere suplimentare cu ocazia sărbătorii de Paște şi doar 3% ar alege o petrecere tematică organizată de angajator.

 

Taguri: