Cine sunt candidații la prezidențiale care au venit să se roage la moaștele Sfintei Parascheva! Cum au reacționat enoriașii: „N-ar fi trebuit să vină”

Autor: Diana Ghita

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva din Iași a adunat, săptămâna trecută, peste 350.000 de credincioși din toate colțurile României, ceea ce a dovedit încă o dată puterea credinței într-o societate aflată în căutarea stabilității și a unui sens spiritual.

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, desfășurat anual pe 14 octombrie, rămâne unul dintre cele mai mari momente de pelerinaj ortodox din România, iar anul acesta a fost marcat de cozi kilometrice și rugăciuni fierbinți în fața raclei Sfintei Parascheva.

Cine sunt candidații la prezidențiale care au venit să se roage la moaștele Sfintei Parascheva

Printre credincioși s-au numărat și câteva figuri publice cunoscute, precum politicienii: Diana Șoșoacă, George Simion, Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila, Elena Lasconi, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă și patronul FCSB, Gigi Becali, cunoscut pentru credința lui puternică.

Prezența lor nu a trecut neobservată, iar reacțiile multor enoriași au fost negative.

„N-ar fi trebuit să vină sau dacă vor să vină cu adevărat, să stea cum stăm noi la rând, să rabde de frig, de foame, de tot. Să vadă suferința adevărată a credincioșilor”, a spus o enoriașă revoltată că unii dintre cei enumerați au intrat în față, la moaște.

Citește și: Pelerinaj record la Sfânta Parascheva: Peste 128.000 de pelerini s-au închinat pe la moaștele Sfintei, după ce au stat până la 16 ore la coadă

Credincioșii din toate colțurile țării s-au adunat la Iași pentru a-și găsi liniștea și a cere binecuvântare. Unii au venit să mulțumească pentru binele de care au avut parte, iar alții să se roage pentru pace, sănătate și rezolvarea problemelor personale.

Pelerinii au stat ore întregi, într-o zi și o noapte, fără a se descuraja de efortul fizic.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Urmăriți totul în materialul video de mai jos:

Cum s-au simțit enoriașii în momentul în care s-au rugat la moaștele Sfintei Parascheva

Preotul Lucian Apopei, surprins de numărul imens de oameni prezenți, a subliniat că nu vremea frumoasă este cea care îi aduce pe credincioși la pelerinaj:  „Numărul lor este dincolo de așteptările noastre, aș fi ispitit să spun că vremea frumoasă i-a adus aici.

Nici vremea bună nu-i aduce pe credincioși aici, nici vremea rea nu-i alungă”.

Credincioșii au adus cu ei haine, flori și alte obiecte, toate oferite ca semn de recunoștință și speranță în fața Sfintei Parascheva. Mulți dintre ei au imortalizat momentul, din dorința de a păstra o amintire vie a pelerinajului. Atmosfera a fost una încărcată de emoție și speranță, într-o dovadă clară că rugăciunea, credința și legătura cu divinitatea rămân importante pentru foarte mulți români.

Citește și: De ce a murit Sfânta Parascheva la 27 de ani. Comuniștii au vrut să o îngroape pentru ca oamenii ce se roagă la ea să nu îi mai deranjeze

Reporter „Asta-i România”: Ce ați simțit atunci când ați ajuns lângă raclă?”.

Enoriașă: „Un fior de bucurie, de realizare, parcă zburam”.

Altă enoriașă: „Nu știu dacă se poate descrie ceea ce simți. Ai un gol în stomac, niște furnicături”.