Cine sunt cei 7 militari care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de lângă baza militară Mihail Kogălniceanu

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 03 dec 2022, 00:50

MApN a anunțat că în accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330 Puma și-au pierdut viața 7 militari. La bordul aeronavei, pe langă cei cinci militari, se aflau și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Inițial Ministerul Apărării Naționale raportase că în elicopertul care s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 kilometri de baza militară Mihail Kogălniceanu, se aflau doar cinci militari.

Cine sunt cei 5 militari și cei doi salvatori din cadrul Forțelor Navale Române care au murit în accidentul aviatic de lângă baza militară Mihail Kogălniceanu

-Locotenent-comandor  Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

-Locotenent  Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

-Maistrul militar  Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

-Caporal  Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.

-Sergent  Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.

-Maistru militar cls I  Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

-Maistru militar cls II  Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Citeste si: Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Elicopterul IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriana Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR. Aeronava a pierdut legatura radio cu baza în jurul orei 20:44 și s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom. 

Citeste si: LIVE UPDATE A opta zi de război. Explozii puternice în Kiev, iar orașul Herson a fost capturat de armata rusă. Astăzi are loc a doua rundă de negocieri