Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul provocat de șoferul care avea carnet de doar două luni. Dănuț și Maria au murit pe loc

Author: Lavinia Medrea

Dănuț și Maria au murit pe loc

Sursa: Facebook Danut Tol

Denis, Iulian, Maria și Dănuț, patru tineri din Arad și Mehedinți, cu vârste cuprinse între 18-19 ani, au fost implicați într-un groaznic accident azi-noapte, la intrarea în pasajul Michelangelo din Timișoara.

Mașina în care se aflau cei patru tineri a intrat în parapet, după care s-a izbit puternic de un camion care venea de pe contrasens. Maria și Dănuț, aflați pe bancheta din spate, au murit pe loc, iar șoferul care avea permis de doar două luni și pasagerul din dreapta au ajuns la spital, răniți. 

Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul provocat de șoferul care avea carnet de doar două luni

Denis este șoferul în vârstă de 18 ani care a provocat accidentul. Maria și Dănuț sunt tinerii care și-au pierdut viața pe bancheta din spate.

Citește și: Modul cumplit în care au murit doi tineri din Timișoara. Nu au mai avut nicio șansă de scăpare: „Direct în noi s-a băgat”

„În data de 23.02.2023 în jurul orei 1:20, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier produs în pasajul subteran Michelangelo din municipiul Timișoara. Ajunși

la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârsta de 18 ani a condus un autoturism pe bulevardul Vasile Pârvan, dinspre strada Mihai Viteazu înspre strada J.H. Pestalozzi, iar la intrarea în pasajul subteran Michelangelo, a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu peretele interior al pasajului subteran, fiind proiectat într-o autoutilitară, care circula din sensul opus de mers, condusă de un alt bărbat învârstă de 42 de ani. În
urma accidentului rutier a rezultat, din nefericire, decesul unei femei și al unui bărbat, ambii în vârstă de 19 ani pasageri în autoturism. De asemenea, conducătorul auto și un alt pasager, un bărbat în vârstă de 20 de ani, au fost răniți. Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul alcoolemiei în cazul conducătorului autoutilitarei a fost negativ. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii accidentului rutier”, au comunicat reprezentanții IPJ Timișoara.

Citește și: O bătrână de 85 de ani a fost sfâșiată de un aligator, în timp ce își plimba câinele. Reptila se năpustise asupra patrupedului

Dănuț, unul dintre cei doi tineri care au murit, a făcut parte din „Delta Force”, echipa Liceului Naţional de Informatică din Arad care, anul trecut, a câştigat Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, Texas.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Am scris istorie! Este greu de descris ce simțim în acest moment! Suntem extrem de bucuroși că am reușit să facem ceea ce mulți credeau imposibil, chiar și noi, am câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston!!! Suntem prima echipă internațională care a câștigat campionatul”, este un mesaj scris în urmă cu un an, pe Facebook, de către echipa arădeană „Delta Force”.

Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru Dănuț și Maria în afară de a se constata decesul acestora.

Dănuț era student în anul I la facultate

Dănuț terminase anul trecut liceul și era student în anul I la Timișoara. După moartea lui, mesajele de condoleanțe au început să curgă pe pagina lui de Facebook.  

„Nu te voi uita niciodată, dragul meu frate. Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre", a scris sora lui Dănuț. 

„Îmi plânge sufletul! Cum să moară un tânăr așa frumos și capabil? Sincere condoleanțe familiei! Dănuț, să ai parte de un drum plin de lumină și de odihnă veșnică! Sincere regrete!”, „Vestea aceasta m-a cutremurat! Dănuț mi-a fost elev și am in minte imaginea acelui copil dolofan, drăgălaș, curios și foarte simpatic. Nu credeam că voi vorbi despre el la timpul trecut! Dănuț, să ai drumul lin spre cer! Pentru părinți nu cred că voi găsi cuvinte care să le aline suferința! D-zeu să vă dea putere! Sincere condoleanțe!”, sunt câteva dintre comentariile apărute pe pagina de Facebook a lui Dănuț. 

Poliția continuă în caz cercetările și a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cauzele exacte ale accidentului urmează a fi stabilite.