Cine sunt cei mai mari bautori ai tarii? Podgorenii din Vrancea sau ardelenii iubitori de palinca?

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 09:28

Un clasament neobisnuit ne zdruncina din temelii conceptiile. Cei mai mari prieteni ai lui Bachus locuiesc intr-o cu totul alta regiune!

E limpede ca... tuica! Bachus nu tine cont ca esti femeie ori barbat. Dar cand vine vorba despre regiune, are preferinte. Cu sondajul in mana, am vrut sa vedem daca cifrele de pe hartie bat cu realitatea de pe teren. 3,8 litri de alcool pe luna, de persoana, se bea in Oltenia- fruntea clasamentului. Si unde altundeva poti sa iei mai repede pulsul bauturii, daca nu la birtul satesc?

Apoi, e pura matematica.

Cine nu o bea o zi, intra in recuperari. Desi nerecomandat de medici, norma impusa de ei tot si-o fac.

Or fi iesit oltenii pe primul loc, dar nu toti vad cu ochi buni sondajul. N-ar fi ei campionii la dat pahare pe gat, ci ardelenii.
Ametiti de... caldura, ajungem si la moldovenii, care beau 2.9 litri de alcool, pe luna.  Desi pe locul doi in clasament, multi recunosc cu mana pe inima ca primul lucru pe care pun mana, dimineata, nu e sapa, ci paharul cu bautura.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sa fie vin galbui ca spicul graului sau rosu ca sangele, sec, demisec? Sa fie bere? Acidulata  sau trezita, blonda sau bruneta? Sa fie...

Nici nu mai conteaza. Sa fie! Cat soarele dogoreste pe cer, se vinde alcoolul mai ceva ca apa rece. Dar nu e vina oamenilor ca pica in ispita. Altul este tapul ispasitor. „Vinovat e guvernul, va spun eu, ca nu da locuri de munca!”, spune un cetatean.

 

Taguri: