Cine sunt cei trei tineri care au fost luați de viitură, în Italia! Patrizia, Bianca şi Cristian sunt de negăsit de două zile: Căutările vor fi reluate duminică

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 02 iun 2024, 12:09

Cei trei tineri care au fost luați viitură, în Italia, sunt de negăsit

Sursa: rainews.it

Cei trei tineri care au fost văzuți îmbrățișați în apele învolburate din Italia sunt de negăsit. Autoritățile vor relua căutările în cursul zilei de azi.

Un tragic incident pe râul Natisone din Italia a șocat comunitatea, după ce trei tineri români au fost luați de viitură și rămân de negăsit de două zile. În ciuda eforturilor intense de căutare, autoritățile încearcă vor încerca ți azi să dea de urma acestora. Șansele de supraviețuire scad:

Cei trei tineri luați de ape, în Italia, sunt de negăsit

Cei trei tineri români care au fost luați de ape în Italia rămân de negăsit, chiar și la două zile după incident.

Autoritățile vor relua căutările în cursul zilei de duminică, sperând la un deznodământ pozitiv.

Conform rainews.it, incidentul tragic a avut loc când Patrizia Corboș, Bianca Doroş și Cristian Molnar au fost surprinși de viitură în timp ce se aflau pe o insuliță de pe râul Natisone, în apropierea localității Premariacco. Tinerii, care veniseră să facă fotografii, au fost luați pe nepregătite de creșterea bruscă a debitului râului.

Martorii au relatat că, în doar câteva minute, debitul apei a crescut alarmant, de la 15 metri cubi pe secundă la 250, separându-i și târându-i în apele furioase sub privirile neputincioase ale salvatorilor.

Patrizia Cormoş, în vârstă de 20 de ani, Bianca Doroş, de 23 de ani, și Cristian Molnar, iubitul Biancăi, de 25 de ani, au fost văzuți ultima dată îmbrățișați, încercând să se încurajeze reciproc.

Bianca, care venise în vizită la părinții săi stabiliți în Italia, a fost prinsă în această tragedie alături de Patrizia, o studentă de la Academia de Belle Arte din Udine. Patrizia era descrisă de profesorii săi ca o studentă model, dedicată studiilor sale.

Primarul comunei Premariacco, Michele De Sabata, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care spune că speră la un miracol: "Din păcate, a doua seară de suferință se încheie fără nicio veste pozitivă.

Mâine (n.r.- astăzi), o vom lua de la capăt cu aceeaşi energie ca şi azi (n.r.- ieri)”

Citește și: Șase copii au fost răniți după ce două tobogane gonflabile au fost luate pe sus de vânt, la Oradea: Autoritățile locale au pornit o anchetă în acest caz

„Înțeleg că fetele nu știau să înoate, le era frică să traverseze înapoi, să se ducă spre casă, iar în timpul în care au stat pe gânduri, nivelul apei a urcat, a urcat, a urcat, în 25 de

minute a ajuns la genunchi... apoi...", a mai spus primarul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Eforturile de salvare continuă și azi

Ultimele momente ale tinerilor au fost dramatice. Au ajuns în dreptul plajei la ora 13:20, dar au găsit doar o mică insulă, pe care au urcat pentru a face fotografii. Cu timpul, și-au dat seama prea târziu de pericolul iminent. Nivelul apei a crescut rapid, iar fetele, neștiind să înoate, au intrat în panică. Cristian a încercat să le țină împreună, dar curenții puternici i-au separat.

Eforturile de salvare au fost intense. Pompierii au intervenit rapid, dar toate încercările lor, inclusiv aruncarea de frânghii și utilizarea unei macarale mobile, au fost în zadar. Apele rapide au făcut imposibilă salvarea lor în timp util. Un elicopter a sosit la fața locului, dar prea târziu pentru a-i salva.

„Toți așteptau să vină elicopterul care a plecat din Veneția. În 27 de minute, elicopterul a venit la noi, dar nu a ajuns la timp", a spus primarul Michele De Sabata.

Căutările continuă, implicând 100 de oameni, printre care 40 de pompieri, ajutați de câini și drone. Semnalul telefonului uneia dintre fete a fost localizat, iar geanta ei a fost găsită la un kilometru distanță de locul tragediei. Localnicii confirmă periculozitatea râului, subliniind că acesta poate deveni extrem de periculos în câteva minute.

Citește și: Ei sunt cei trei tineri care au fost luați de ape în Italia: “I-am spus să nu meargă, pentru că era obosită, dar până la urmă am cedat.”

Cazul a captat atenția publicului italian, iar mesajele de susținere pentru familiile tinerilor au inundat rețelele sociale. Fratele lui Cristian, stabilit în Austria, s-a alăturat rudelor în Italia, cu toții sperând la un miracol.