Cine sunt elevii care vor primi mai mulți bani în noul an școlar. Anunțul făcut de ministerul Educației

Author: Diana Bostan

Bursele de merit vor fi majorate în noul an școlar

Sursa: iStock

Ministerul Educației vine cu vești bune pentru elevi în noul an școlar. Bursele de merit au fost majorate de către autorități.

Elevii care beneficiază de burse de merit au parte de o surpriză. Aceștia vor prim bani mai mulți în anul școlar 2023-2024.

Bursele de merit vor fi majorate în noul an școlar

Guvernul a decis majorarea burselor de merit în noul an școlar, noua lege a învățământului preuniversitar fiind publicată în Monitorul Oficial. Începând cu data de 3 septembrie, bursele elevilor din învățământul gimnazial și liceal au fost mărite. 

Citește și: Ce se întâmplă cu cardurile sociale în anul 2024 „Asta pot să vă spun sigur” Banii pentru masa caldă a românilor sunt în pericol

Bursele de merit au fost majorate cu 200 de lei, astfel că elevii vor beneficia de suma de 450 de lei pe lună în anul școlar 2023-2024. Această sumă este acordată pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu, în funcție de medie.

Citește și: Cine sunt mamele care beneficiază de 700 de lei din partea statului „Copiii acestora au prioritate pentru locuri la creşă şi la grădiniţă”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Elevii care vor să beneficieze de bursă de merit trebuie să aibă nota 10 la purtare, să promoveze la toate disciplinele și să nu aibă mai mult de 20 de absențe nemotivate în anul școlar precedent.

Elevii vor intra în posesia burselor în luna noiembrie

Încă din prima zi a noului an școlar, ministerul Educației a anunțat faptul că bursele de merit, dar și bursele sociale vor fi virate pe data de 15 noiembrie 2023.

Citește și: Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor. Anunțul a luat prin surprindere milioane de părinți

În anul școlar 2023-2024, elevii din învățământul primar nu vor mai beneficia de burse de merit, ci doar elevii din învățământul gimnazial și liceal. Aceștia vor beneficia de una dintre cele patru tipuri de burse, mai exact bursă socială, bursă de merit, bursă tehnologică sau bursă de excelență olimpică I și II, se arată în metodologia stabilită de Ministerul Educației. 

Citește și: Când primesc elevii bursele. Iată data la care cardurile lor vor fi încărcate

Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale de către absolvenții clasei a VIII-a, a examenului național de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice ”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației, relatează  infoactual.ro.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?