Cine sunt elevii care vor putea cere să facă doi ani de studii într-unul singur

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 mai 2023, 05:10

Cine sunt elevii care vor putea cere să facă doi ani de studii într-unul singur

Sursa: Istock

S-a aflat cine sunt elevii care vor putea cere să facă doi ani de studii într-unul singur. Un proiect care va putea să modifice actuala Lege a Educației va permite acest lucru doar anumitor categorii de elevi.

S-a aflat cine sunt elevii care vor putea cere să facă doi ani de studii într-unul singur. Conform unui proiect care va modifica actuala Lege a Educației, unii elevi vor putea beneficia de schimbări majore în ceea ce privește sistemul de învățământ.

Cine sunt elevii care vor putea cere să facă doi ani de studii într-unul singur?

Elevii care vor avea rezultate foarte bune la școală vor putea să facă doi ani de studii într-unul singur. Mai mult decât atât, toți elevii care sunt capabili de excelență vor primi sprijin material

și financiar prin intermediul: olimpiadelor, competițiilor școlare, extrașcolare și extracurriculare, taberelor de profil.

Pentru ca elevii să poată promova doi ani de studii într-unul singur, unitatea de învățământ din care face parte respectivul elev trebuie să își exprime acordul în acest sens.

De asemenea, documentul prevede și înființarea Centrului Național pentru Excelență, organism de specialitate al Ministerului Educației, fără personalitate juridică, ce are scopul de a organiza și de a coordona metodologic, de a monitoriza și de a evalua, în funcție de caz, activitățile și serviciile educaționale, conform avocatnet.ro.

Citeste si: Structura anului școlar 2022-2023. Cum sunt împărțite cele 5 module de învățare și când vor avea elevii vacanță în noul an școlar 2022-2023

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sorin Cîmpeanu anunță noi măsuri dedicate elevilor „capabili de excelență”

„În unitățile-pilot de excelență se pot desfășura activități suplimentare de învățare cu elevii capabili de excelență. Elevii înscriși în formațiunile de studiu din aceste unități beneficiază de programe educative care le respectă particularităţile de învăţare şi de orientare a excelenței.

Aceste programe vizează aprofundarea învăţării și presupun gruparea pe abilităţi, respectiv îmbogăţirea curriculumului cu noi domenii de mentorat şi transfer de competenţă, de accelerare a promovării, conform ritmului individual de învăţare.

Resursele umane, curriculare, informaţionale, materiale şi financiare pentru susţinerea elevilor capabili de excelență se asigură de Ministerul Educației, prin DJIP/DMBIP, potrivit normelor metodologice elaborate de Ministerul Educaţiei.

Sistemul de educație susține și motivează excelența în învățare în sensul atingerii maximumului de potențial al fiecărui elev, excelența în predare, stimularea modelelor de bune practici din rândul cadrelor didactice, dar și excelența instituțională.

Se vor aloca resursele necesare pentru organizarea activității de pregătire a loturilor olimpice naționale/judeţene/ale municipiului Bucureşti. Elevii capabili de excelență pot promova doi ani de studii într-un an şcolar la decizia unităţii de învăţământ, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei.

Citeste si: Veste bună pentru profesori și elevi! Când vor fi majorate salariile și bursele. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Educația este o prioritate reală la toate nivelurile, iar împreună ne asumăm responsabilități pentru susținerea acesteia, astfel încât să fie accesibilă tuturor, în mod echitabil și în concordanță cu interesul, cu abilitățile și cu potențialul fiecărui elev”, a spus ministrul Educației, conform romaniatv.net.

 

Taguri: