Cine sunt mamele care beneficiază de 700 de lei din partea statului „Copiii acestora au prioritate pentru locuri la creşă şi la grădiniţă”

Author: Diana Bostan
Actualizat: 24 sep 2023, 15:45

Ajutor de la stat pentru mamele minore

Sursa: PixaBay

Mamele minore vor beneficia de un nou tip de ajutor din partea Guvernului. Acestea trebuie să îndeplinească o singură condiție.

Pentru a preveni separarea mamei de copil, dar și abandonul școlar, guvernanții s-au gândit la o soluție ce constă într-un ajutor financiar.

Mamele minore vor beneficia de un ajutor financiar din partea statului

Inițiativa a fost pusă în dezbatere de către Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și are ca scop prevenirea abandonului școlar și al separării mamei de copil.

Astfel, mamele minore vor avea parte de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei, cu condiția ca acestea să meargă la școală.

Citește și: Cine sunt pensionarii care vor beneficia de ajutor de la Guvern. Seniorii vor primi între 600 și 1.00 de lei

Pe lângă acest ajutor, copiii lor vor avea parte de prioritate la locurile de la creșă și grădiniță, pentru prevenirea separării mamei de copii.

Citește și: Ce se întâmplă cu tichetele de masă ale românilor „Aceasta este decizia angajatorului”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"La Parlament, primul eveniment mi-l aduc aminte cu mare emoţii a fost acel al lansării campaniei 'Clasa M. Clasa Mamelor Minore', când am convins foarte mulţi colegi parlamentari, pe care îi salut şi le mulţumesc că sunt astăzi aici prezenţi, să vină cu un punct de vedere şi un semnal de alarmă care să fie transmis

apoi în fiecare judeţ. Cristina (Chiriac, preşedinta CONAF n.r.), alături de doamne extraordinare, au dus apoi acest mesaj în întreaga ţară. Şi da, mamele minore beneficiază de acea bursă de 700 lei pornind de la acea campanie. Şi să ştiţi că nu este o formă de încurajare. Să creştem cumva numărul mamelor minore, pentru că am auzit şi acest aspect, chiar din partea liceenilor 'sunt unele colege care au spus că o să încerce să fie mame pentru că primesc bursă'.
Nu, vor primi bursă doar cele care vor merge la şcoală. De ce? Încercăm să prevenim separarea copilului de mamă”,
a declarat Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero.

Mamele minore vor beneficia de o bursă specială

Guvernanții sunt de părere că aceste mame tinere au nevoie de un sprijin, în situația în care sunt nevoite să se descurce cu un copil de la o vârstă fragedă.

Bursa este acordată cu condiția ca acestea să meargă la școală.

Citește și: Cum afectează noile măsuri fiscale pensiile românilor. Ei sunt pensionarii care vor avea pensii mai mici

În momentul în care trec de vârsta majoratului, tinerii pot accesa și alte programe de sprijin, în cazul în care aleg să-și continue studiile sau să-și caute un loc de muncă.

Citește și: Cât câștigă un pompier în 2023. În România există aproximativ 33.000 de pompieri profesioniști

Cei ce trec de vârsta de 18 ani și aleg să-și continue studiile pot beneficia de un ajutor în valoare de 2.800 de lei sau pot opta pentru un loc de muncă cu sprijinul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Multe alte programe ar urma să fie puse în mișcare pentru a preveni abandonul școlar, dar și pentru a ajuta familiile tinere.