Cine sunt membrii USR care vor candida la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 03 feb 2021, 13:00
USR-Plus
Sursa: Inquam Photos/George Călin

Alegerile parlamentare 2020 vor avea loc pe 6 decembrie. Iată lista candidaților USR-Plus.

Alianța USR-Plus va deveni oficial, în curând, un singur partid, însă din pricina problemelor juridice care se vor ivi din transformarea Alianței într-un partid unic, USR și Plus vor candida la alegerile parlamentare 2020 tot ca parte a unei Alianțe între două partide.

Mai mulți parlamentari cunoscuți ai USR se află pe locuri greu eligibile, ceea ce a creat anumite disensiuni în rândul Alianței. Printre aceștia se numără senatorii Mihai Goţiu, Florina Presadă și Vlad Alexandrescu, dar şi deputatul Emanuel Ungureanu.

Senatorul Mihai Goţiu, care ocupă locul al doilea pe lista pentru Senat de la Cluj, a afirmat că nu îşi face iluzii în privința obținerii unui alt loc de senator fiindcă poziția pe care se află pe listă nu reprezintă un loc eligibil.

"Nici eu, nici colegul meu, Dacian Cioloş, nu avem- să îi spunem- luxul sau ocazia să spunem într-o conferinţă de presă frumoasă, liniştită, cu sigla alianţei în spate, să spunem: 'Aceasta este lista de parlamentari USR PLUS.

Ne-am gândit noi de vreo două zile, i-am trecut cu mâna şi aceştia sunt!'. În USR PLUS e pe bune altfel. În fiecare filială, colegii noştri- şi cei care au fost parlamentari, şi cei care acum aspiră la această poziţie- trebuie să obţină susţinerea şi să îi convingă pe colegii lor de filială. Or, acest proces e firesc să fie unul care să creeze nemulţumiri, pentru că atunci când sunt câteva poziţii eligibile şi mult mai mulţi colegi care concurează legitim pentru aceste locuri, e normal să existe nemulţumiri", a declarat președintele USR, Dan Barna, aflat pe loc eligibil
pentru alegerile parlamentare 2020

Iată lista USR-Plus pentru București:

SENAT

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

CAMERA DEPUTAȚILOR

 

Puteți consulta AICI lista cu toți candidații USR Plus la alegerile parlamentare 2020  

Citeste si: Cum arată ultimele sondaje pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie. Cât la sută au PSD, PNL sau USR