Cine sunt oficialii români care vor participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ceremonia va avea loc pe 6 mai 2023

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 18 ian 2024, 03:25
Ceremonia va avea loc pe 6 mai 2023
Sursa: Facebook The Royal Family

La data de 6 aprilie va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea, iar peste 2.000 de invitați sunt așteptați la acest important eveniment.

Peste aproximativ trei săptămâni va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea, iar peste 2.000 de invitați sunt așteptați în Marea Britanie pentru celebrarea acestui eveniment și printre aceștia se numără și oficiali din România.

Citește și: Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023. Care este programul încoronării

Încoronarea Regelui Charles va avea loc pe 6 mai 2023

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai 2023, iar renumite personalități din întreaga lume își vor face apariția la neașteptatul eveniment. La această încoronare vor fi prezenți aproximativ 2.000 de persoane, față de 5.000 de persoane ce au mer la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea are 70 de ani, iar încoronarea acestuia are loc la data de 6 mai 2023, după o perioadă de doliu național și regal, după decesul Reginei Elisabeta a II-a, ce a murit la vârsta de 96 de ani

în septembrie anul trecut, după o domnie de peste 7 decenii. Festivitățile evenimentului vor ține o săptămână și vor include concerte ale unor artiști foarte cunoscuți, dar și „prânzuri” speciale la nivel național și inițiative de binefacere, alături de așteptata ceremonie de încoronare ce va avea loc la Westminster Abbey, din Londra. 

Citește și: „William m-a apucat de guler și m-a trântit la podea”. Harry susține că a fost atacat de Prințul Wiliiam. Declarații halucinante în noua carte a soțului lui Meghan Markle

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine sunt oficialii români care vor participa la ceremonie

La încoronarea Regelui Charles al III-lea vor participa și oficialii români, printre care Președintele Klaus Iohannis și soția, dar și membrii ai familiei regale din România. Regele Charles al III-lea și-a declarat de multe ori dragostea față de țara noastră, iar cu ocazia încoronării sale, diferite personalității ale României și prieteni ai Regelui își vor face prezența la eveniment.

„Membrii familiilor regale sunt în, dacă vreți, decizia Regelui Charles, pe când reprezentanții de alte ranguri ai altor state sunt la decizia guvernului. Statul decide cine vine și cine nu vine, alocând un număr mai mic de locuri pentru decizia personală a Regelui Charles, care a ales nu doar din familie, ci și, de exemplu, persoane care s-au remarcat în activitatea fundațiilor și asociațiilor pe care le patronează, membri ai comunității care au contribuit cu ceva.

Se inaugurează o domnie care va pune România pe prim plan și o va feri de anumite, dacă vreți, viziuni negative", a anunțat  avocatul Ioan Luca Vlad, membru al Consiliului Regal, potrivit stiri.tvr.ro

Custodele Coroanei Margareta și Principele Radu vor participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Regina Elisabeta a II-a fost a fost rudă cu Principesa Margareta, Custode al Coroanei Române, de gradul IV, iar Regele Mihai era verișorul de gradul III cu Regina Elisabeta. 

Citește și: Când are loc încoronarea Regelui Charles. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

Sursa: antena3.ro