Cine sunt oligarhii ruși care cer oprirea războiului inițiat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 nov 2022, 06:55

Cine sunt oligarhii ruși care cer oprirea războiului inițiat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei

Sursa: Pixabay/Facebook Mikhail Fridman/Instagram Oleg Deripaska - colaj KANAL D

Doi dintre cei mai bogați și cunoscuți afaceriști din Rusia, oligarhii Oleg Deripaska și Mikhail Fridman, au cerut oprirea războiului inițiat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Mikhail Fridman, fondatorul Alfa Bank, cea mai mare bancă privată din Rusia, a devenit primul oligarh care a cerut oprirea invaziei Ucrainei, pornită de Vladimir Putin.

Cine sunt oligarhii ruși care vor să oprească războiul pornit de Putin în Ucraina

Într-o scrisoare adresată angajaţilor săi vineri, Mikhail Fridman, de origine ucraineană, a solicitat „încetarea băii de sânge” şi a transmis că „războiul nu poate fi niciodată un răspuns”, cu toate că a precizat că nu doreşte ca afirmaţiile sale să

fie luate drept „politice”.

Oleg Deripaska, care şi-a făcut averea exploatând resursele minerale ruseşti, a făcut un gest asemănător, pe Telegram, cerând oprirea războiului. Pe lângă asta, oligarhul a apelat la pace şi vrea ca negocierile între Moscova şi Kiev să fie demarate cât se poate de devreme.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Avertismentul crunt al lui Traian Băsescu! Fostul președinte al României a spus adevărul despre butonul nuclear al lui Putin

Conform celor mai recente estimări ale Forbes, Mikhail Fridman are o avere de 11,7 miliarde de dolari, iar Oleg Deripaska deține o avere de patru miliarde de dolari.

Citeste si: Volodimir Zelenski mulțumește României pentru că sprijină aderarea Ucrainei în UE. „Sunt recunoscător”

Oleg Deripaska şi Mikhail Fridman au făcut aceste declarații în contextul în care Occidentul exercită presiune asupra Rusiei sancţionând bănci, companii aeriene, companii media şi oligarhi. Sâmbătă, Statele Unite, Uniunea Europeană şi alţi aliaţi occidentali au declarat că vor bloca accesul anumitor bănci ruseşti din sistemul internaţional de plăţi SWIFT şi vor introduce restricţii pentru Banca Centrală Rusă, în semn de protest față de decizia lui Putin de a invada Ucraina.

De asemenea, un oficial al Casei Albe a afirmat, sâmbătă, că Occidentul vrea să obțină la nivel global iahturile, automobilele de lux şi locuinţele de lux ale oligarhilor.

 

Taguri: