Cine sunt pensionarii care rămân fără vouchere pentru alimente. Sumele acordate prin aceste vouchere ar putea să scadă anul viitor

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 02 sep 2024, 10:15

Guvernul a anunțat o măsură menită să ajusteze limitele de venit pentru pensionarii eligibili să primească aceste carduri de alimente

  Sursa: Pixabay

Recalcularea pensiilor în România, deși a adus o creștere a veniturilor pentru majoritatea pensionarilor, a avut și un efect negativ asupra unei părți dintre aceștia, care riscă să piardă accesul la voucherele pentru alimente.

Guvernul a anunțat vineri, 30 august, o măsură menită să ajusteze limitele de venit pentru pensionarii eligibili să primească aceste carduri de alimente.

Citește și: Ce pensie trebuie să aibă un român pentru a primi medicamente compensate și vouchere pentru alimente! Guvernul pregătește noi modificări

Voucherele pentru alimente, tăiate pentru o parte din pensionari

Potrivit  România TV, pragul de venit va fi majorat de la 2.000

de lei la 2.210 lei. Deși această schimbare va permite unui număr mai mare de pensionari să beneficieze în continuare de vouchere, mulți dintre cei care au avut parte de creșteri substanțiale ale pensiilor după recalculare vor rămâne, totuși, în afara criteriilor de eligibilitate.

Aceste vouchere, în valoare de 250 de lei, sunt acordate pensionarilor o dată la două luni, ajutându-i să își suplimenteze cheltuielile cu alimentele de bază.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

În acest moment, pensionarii au primit deja patru tranșe de bani în lunile februarie, aprilie, iunie și august.

Urmează să mai fie distribuite două tranșe, în lunile octombrie și decembrie, însumând 500 de lei.

Sumele acordate prin vouchere ar putea să scadă

Totuși, pentru anul viitor, sumele acordate prin aceste vouchere ar putea să scadă, având în vedere că pensia medie, care în iulie 2024 era de 2.250 de lei, va crește la 2.761 de lei după recalculare, depășind astfel noul plafon de 2.210

lei.

Citește și: Pensionarii din România primesc o dublă veste bună: Care este motivul pentru care aceștia trebuie să rămână acasă săptămâna viitoare

Astfel, unii pensionari, chiar și cu venituri puțin peste noul prag stabilit, vor pierde accesul la voucherele pentru alimente.

După finalizarea procesului de recalculare a pensiilor românilor, Ministerul Muncii a anunțat că media de creştere este de 26,65%.

Astfel, peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o creştere a pensiei începând din această lună şi nicio pensie nu scade.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.