Cine sunt pensionarii care vor beneficia de ajutor de la Guvern. Seniorii vor primi între 600 și 1.000 de lei

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 23 iun 2024, 00:55

Ajutor pentru pensionari

Sursa: Arhivă

Guvernul vine cu vești bune pentru pensionari. Aceștia ar putea beneficia de un ajutor financiar în octombrie 2023.

O anumită categorie de pensionari vor beneficia de un ajutor financiar în valoare de 600- 1.000 de lei.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Familiei

Ce este de știut este faptul că de acest ajutor financiar vor beneficia acei pensionari care au venituri mai mici de 3.000 de lei. Inițiativa nu este una nouă, prima tranșă din acest ajutor fiind acordată în luna ianuarie a anului 2023.

A doua tranșă urmează să fie virată în luna octombrie 2023.

Citește și: Ce se întâmplă cu tichetele de masă ale românilor „Aceasta este decizia angajatorului”

Banii sunt acordați pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000

de lei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Care sunt noile modificări ale regulamentului privind penitenciarele: Ce schimbări le sunt aduse deținuților?

Dacă vorbim despre aceste forme de sprijin care vin ca măsuri de protecție socială în sprijinul celor cu venituri din pensie sub 3.000 de lei, iar cuantumurile sunt diferențiate în funcție de nivelul pensiei, aceste măsuri au fost dispuse și anul trecut și iată, continuă și anul acesta, tocmai pentru a veni în sprijinul pensionarilor care să poată să își asigure cheltuielile curente și pentru care veniturile din pensie nu sunt suficiente”, a

declarat Doina Pârcălabu, fosta șefă a casei de pensii și actual secretar de stat în Ministerul Familiei.

Ajutorul va fi acordat pensionarilor cu venituri mai mici de 3.000 de lei

Seniorii ce au o pensie până în 1.500 de lei vor primi un ajutor total de 1.000 de lei, iar pensionarii cu venituri între 1.501 și 2.000 de lei primesc un ajutor total de 800 de lei.

Citește și: Cum pot cere pensionarii recalcularea pensiei! Drepturile de pensie pentru limita de vârstă se calculează doar în anumite condiții

Cei care au pensia între 2.001 și 3.000 de lei primesc un ajutor minim de 600 de lei.

Citește și: Femeile vor putea ieși la pensie la 65 de ani. Vârsta standard de pensionare la femei este de 63 de ani

Beneficiarii au primit prima tranșă în luna ianuarie a anului 2023, iar a doua tranșă urmează să fie virată în luna octombrie a acestui an.

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.