Cine sunt pensionarii care vor beneficia de bonusuri în anul 2024. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Author: Diana Bostan
Actualizat: 15 oct 2023, 16:31

Cresc pensiile românilor în anul 2024

Sursa: Pexels.com

Guvernanții vin cu schimbări majore în ceea ce privește pensiile românilor în anul 2024. Ministerul Muncii a anunțat o nouă reformă a pensiilor.

Cresc pensiile în anul 2024! Vești bune pentru unii pensionari începând cu anul următor. O parte dintre seniori vor beneficia de bonusuri.

Schimbări majore în sistemul de pensii în anul 2024

Guvernanții au gândit o nouă lege a pensiilor, prin care veniturile seniorilor vor crește în medie cu 14%. Noua formulă de calcul a pensiilor va fi în legătură cu rata inflației începând cu data de 1 ianuarie.

Citește și: Bani de la stat pentru românii care vor să se întoarcă în țară! Care sunt condițiile pentru a intra în posesia a 12.500 de lei

Vești bune și pentru cei care depășesc stagiul de cotizare de 25 de ani. Aceștia vor beneficia de bonusuri. De bonusuri vor beneficia și cei care au o pensie minimă, fiind și cei care vor avea parte de o creștere considerabilă a veniturilor.

Citește și: Cine sunt românii care primesc a 13-a pensie? Aceștia vor beneficia de un bonus în perioada sărbătorilor

„După 25 de ani de vechime, vor fi majorate punctajele pe care le vor avea cei care muncesc mai mult. Sunt analizate aceste diferențieri de punctaje în momentul acesta împreună cu experții de la Banca Mondială.”

, a spus Raul Giuglea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Aceasta este noua formulă de calcul a pensiilor din România

Prin urmare, noua formulă de calcul a pensiilor presupune înmulțirea numărului de puncte cu valoarea punctului de referință. La punctele de referință se vor adăuga și punctele bonus în funcție de vechime.

Citește și: Care sunt categoriile de români care se vor bucura de pensii de peste 5.000 de lei. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii

„Este o variantă de lucru, nu pot să spun că este chiar o noutate. La acel număr total de puncte, care se înmulțește cu VPR-ul, se va mai adăuga un număr de puncte de vechime, ca un fel de bonus pentru cei care au contribuit peste acel stagiu de cotizare (25 de ani- n.red.)

la care se raportează formula de calcul. Acolo se poate veni cu niște bonificații ”, a transmis într-un comunicat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

Citește și: Acești angajați vor beneficia de sporuri salariale și compensare cu timp liber

Pentru a stimula prelungirea în activitate s-a luat în calcul și acordarea unor puncte de fidelitate. Marcel Boloș a anunțat faptul că pensiile speciale ar urma să fie impozitate cu 20-25%.

Citește și: Bilete la tratament pentru seniori! Casa Națională de Pensii a anunțat cine beneficiază de tratament balnear gratuit

Noile modificări nu vor fi pe placul tuturor. Casa Națională de Pensii vine cu vești proaste pentru o parte din pensionari. În urma recalculărilor, unii pensionari vor avea o pensie mai mică cu 10%. Scăderile vor avea loc în urma unui calcul făcut între luna și anul nașterii și data pensionării.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.