Cine sunt pensionarii nevoiți să returneze banii primiți după MAREA RECALCULARE. Anunțul făcut de Casa de Pensii în legătură cu sumele acordate greșit

Autor: Diana Bostan

Pensionarii care au primit mai mulți bani decât li s-ar fi cuvenit, vor fi nevoiți să returneze sumele încasate în plus.

Sursa: Pexels

Recalcularea pensiilor aduce surprize pentru unii români. Seniorii care au primit sume eronate vor fi nevoiți să returneze banii.

Schimbări importante pentru pensionarii care au beneficiat de recalcularea pensiilor! Cei care au primit mai mulți bani decât li s-ar fi cuvenit, din cauza unor erori în procesul de recalculare, vor fi nevoiți să returneze sumele încasate în plus, notează Realitatea.net.

Citește și: O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare

Pensionarii care au primit mai mulți bani decât li s-ar fi cuvenit, vor fi nevoiți să-i returneze

Conform caselor de pensii, aceste sume vor fi reținute din plățile viitoare ale pensiilor, într-un mod eșalonat, pentru a reduce impactul asupra veniturilor celor afectați.

Angela Lazăr, director executiv al Casei de Pensii Sector 5, a explicat că revizuirea pensiilor a început la data de 1 septembrie.

Sumele acordate în mod greșit vor fi reținute treptat, iar deducerea nu va depăși o treime din pensia lunară a beneficiarului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile micșorate în urma recalculării. Când vor primi pensionarii diferențele restante

„Se va revizui cuantumul pensiei începând cu 1 septembrie și sumele încasate necuvenit se vor reține din pensie, dar nu mai mult de o treime din aceasta”, a explicat Angela Lazăr, potrivit sursei menționate anterior.

Ce se întâmplă cu pensionarii care au primit mai puțin

De cealaltă parte, pensionarii care au primit mai puțin decât ar fi trebuit, din cauza unor greșeli similare, vor beneficia de plățile restante retroactiv.

Acestea vor fi acordate într-o singură tranșă, estimată pentru luna octombrie, iar retroactivitatea se va aplica până în luna noiembrie.

Citește și: Ministrul Muncii, răspuns pentru pensionarii care au primit pensii mai mici la recalculare. Ce se întâmplă cu o pensionară care a primit pensia veche în loc de cea majorată

Până acum, aproximativ 700 de cazuri din București sunt revizuite, iar procesul continuă și în alte zone, precum Ilfov, unde se desfășoară proceduri similare.