Vaccinul împotriva coronavirusului care este dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford se afla în faza de testare, însă în prezent, studiile au fost oprite se pare din cauza unor reacții adverse apărute la o persoană din Marea Britanie.
Nelu Tătaru a făcut anunțul. Când vor putea fi vaccinați românii împotriva COVID-19 și cine va avea prioritate?
Deși testarea vaccinului împotriva noului coronavirus a fost oprită, Nelu Tătaru este optimist, declarând că astfel de lucruri se întâmplă în mod frecvent în ultima fază de testare.
Citeste si: Mii de teste Covid-19 GREȘITE! Scandal uriaș după ce mii de persoane au fost diagnosticate greșit
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
"E la una dintre firmele cu care Comisia Europeană are contracte. Într-adevăr, este într-un studiu de fază 3. Fază 3 înseamnă și pacienți sau subiecți cu comorbidăți și atunci orice incident oprește acel studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Asta este procedura, întotdeauna se întâmplă acest lucru. Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziționate de CE, cu un posibil plus de 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranșă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele. Procesul merge mai departe, sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are în acest moment discuții și contracte. Se preconiza ca în decembrie să vină prima tranșă, iar în ianuarie să putem face primele vaccinuri. Tranșa care trebuia să vină pentru România era de 1.290.000 de doze. Dar, în măsura în care acest vaccin va fi sigur vom ști și noi și îl vom găsi și pe piața europeană. Noi am făcut o solicitare Comisiei Europene pentru 10.700.000 de cetățeni. Prioritate vor avea, după cum știm, vârstele extreme, comorbidități și personalul care lucrează în sectorul sanitar, precum și cel didactic.", a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.
Citeste si: Bill Gates a facut anuntul asteptat de intreaga planeta: cand se termina pandemia de coronavirus!
Vaccinul împotriva coronavirusului este așteptat cu nerăbdare, specialiștii fiind de părere că acesta este cea mai sigură cale prin care pandemia de coronavirus ar putea ajunge la final.
Citeste si: Coronavirus: se schimbă procedurile pentru pacienții asimptomatici din România