Cine sunt românii care beneficiază de 3.000 de lei de la primărie! În ce condiții poți primi banii

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 iun 2023, 12:04

În ce condiții poți primi banii

Sursa: Facebook Clotilde Armand/PixaBay - colaj Kanal D

Românii care locuiesc în Sectorul 1 din Capitală și au nevoie de bani pot beneficia de 3.000 de lei pentru plata facturilor.

Mulți români au probleme financiare, motiv pentru care le este greu să plătească facturi la energie electrică și gaze naturale. Din acest motiv, autoritățile caută soluții pentru a nu lăsa oamenii să rămână cu utilitățile neplătite.

Cine sunt românii care beneficiază de 3.000 de lei de la primărie

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, a confirmat că pregătește un ajutor pentru românii vulnerabili.

Cei care locuiesc în această zonă a Capitalei pot primi între 1.000- 3.000 de lei, condiția fiind să aibă 18 ani împliniți și să aibă domiciliul sau reședința în Sectorul 1 din București.

Cei care vor să beneficieze trebuie să aibă și un buletin sau o carte de identitate valabilă și să facă parte dintr-o gospodărie, declarându-se reprezentat al acesteia. 

Citește și: Alimentele care vor avea prețuri mai mici. Peste câteva zile, românii vor da mai puțini bani pentru alimentele de bază

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ajutorul financiar a fost propus de USR și votat de Consiliul Local al Sectorului 1 din București și are ca scop asigurarea nevoilor energetice ale oamenilor și majorarea eficienței energetice în comunitate. Un alt scop este îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„De când am început lupta împotriva jafului PSD-PNL din Primăria Sectorului 1, am economisit sute de milioane de lei, pe care acum le redirecționăm către cetățenii sectorului.

Este dreptul cetățenilor Sectorului 1 să beneficieze de banii aceştia care sunt de fapt ai lor”, a declarat Clotilde Armand.

În ce condiții poți primi banii

Pentru a beneficia de bani, cetățenii Sectorului 1 București trebuie să încarce documentele necesare pe platforma   www.ticheteanticriza.primarias1.ro. Aici, se vor încărca facturi de energie electrică, gaze naturale sau electrocasnice și, în acest fel, povara financiară ar trebui să devină mai ușoară.

Citește și: Românii din categoriile vulnerabile nu vor mai primi pachete cu alimente din partea Uniunii Europene. Persoanele eligibile mai au de primit o singură tranșă

Tot pe platformă, beneficiarii vor completa codul IBAN al contului bancar în care vor primi până la 3.000 de lei.

Suma de bani primită se stabilește în funcție de venitul fiecărui membru de familie, pe gospodărie.

Pentru venituri până la pragul maxim al salariului minim net pe economie, suma primită va fi de 3.000 lei/gospodărie.