Cine sunt românii care pot beneficia de bonusuri la salariu! Este vorba de anumite poziții de conducere

Author: Lavinia Medrea

Este vorba de anumite poziții de conducere

Sursa: PixaBay

Managerii și specialiștii solicită, de regulă, bonusuri salariale precum asigurări de viață sau grădiniță pentru copii și zile libere în plus.

Dintre angajați, doar 70% primesc beneficii extrasalariale. Angajatorii oferă cel mai des vouchere de masă, asigurări medicale și bonusuri de performanță.

Cine sunt românii care pot beneficia de bonusuri la salariu

Managerii cer și alte bonusuri pe lângă cele enumerate mai sus, cum ar fi asigurare de viață sau grădiniță pentru copii.

„Ca tendință generală, pentru manageri, în special pentru cei din zona de top management, beneficiile extrasalariale nu cântăresc atât de greu în decizia de a accepta sau refuza o ofertă de

job, însă nici nu sunt complet trecute cu vederea, așa cum s-ar putea crede. Salariul și oportunitățile de dezvoltare viitoare, o eventuală deschidere către piețe internaționale sunt mult mai importante pentru aceștia. Totuși, sunt atenți și la componența pachetului de beneficii și nu rămân indiferenți atunci când angajatorul bifează cât mai multe dintre așteptările pe care le au”, a declarat Georgiana Uzun, Talent Development Manager în cadrul Skilld România.

Citește și: Cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Iată ce trebuie să faci dacă nu primești banii!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Alte bonusuri cerute de specialiști sau de cei care candidează pentru posturile de management sunt mașina de serviciu, bonusul de relocare, accesul la training-uri și certificări internaționale sau posibilitatea de a munci de oriunde.

Candidații se așteaptă să beneficieze de condiții cel puțin la fel de bune ca cele oferite de angajatorii din străinătate în aceleași industrii. 

„În companiile mari, multinaționale, pachetele de beneficii sunt uniformizate la nivelul întregii echipe, astfel încât și angajații de la baza ierarhiei, și cei de la vârf primesc aceleași lucruri. Sunt însă situații în care pentru anumite poziții cheie se găsește atât de greu persoana potrivită încât angajatorii sunt dispuși să facă anumite derogări pentru a o convinge să accepte oferta.

Acestea sunt mai degrabă excepții de la regulă”, mai spune Georgiana Uzun.

Luptă pentru poziții de specialist și manager

Au fost făcute 6,33 de milioane de aplicări pe platformele de job-uri, dintre care aproape 1,9 milioane au fost făcute pentru posturi de specialist și manager. Este vorba de domenii precum retail, construcții, servicii, producție, industria alimentară, financiar – bancar, transport/ logistică și IT/ telecom. 

Citește și: Anunț important! Ce se întâmplă cu tichetele de masă? Nicolae Ciucă: "Trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu piardă din venituri"

„Anul a început cu o cerere crescută pentru specialiștii din IT, programare, inginerie și retail. De asemenea, vedem tot mai multe poziții deschise pentru candidații seniori buni cunoscători de limbi străine (altele decât engleza).

Există toate motivele să credem că aceste categorii vor continua să fie căutate și că angajatorii vor investi atât în canalele tradiționale, cât și în cele netradiționale de recrutare pentru a acoperi pozițiile respective. Iar asta se întâmplă tocmai pentru că există un deficit considerabil de candidați care, mai mult, primesc și oferte destul de greu de refuzat de la angajatorii din afara țării, astfel încât competiția pentru a-i atrage devine de două ori mai dificilă”, a conchis Georgiana Uzun.