Cine sunt românii care pot primi 150 de lei! Cât timp se mai pot depune cererile

Author: Lavinia Medrea

Cât timp se mai pot depune cererile

Sursa: PixaBay

S-a dat startul depunerii actelor pentru voucherele de 150 de lei. Iată ce acte sunt necesare și unde se depun!

În intervalul 16 august- 30 septembrie 2023, locuitorii din Ploiești, cu copiii înscriși la școală gimnazială și primară, dar și la grădiniță, pot depune cereri pentru obținerea voucherelor educaționale

Cine sunt românii care pot primi 150 de lei

Voucherele în valoare de 150 de lei se pot utiliza pentru rechizite și sunt oferite de Primăria Ploiești pentru elevii de școală și de grădiniță. 

Așadar, conform HCL nr. 384 din 3 august 2023, s-a aprobat acordarea unui voucher educațional în valoare de 150 de lei, începând cu anul școlar 2023- 2024, destinat preșcolarilor și elevilor din ciclurile primar și gimnazial din municipiul Ploiești. 

Citește și: Cu ce vor fi înlocuite tichetele de masă ale angajaților. Se anunță noi beneficii pentru angajați

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Primăria Ploiești, respectiv Consiliul Local, a aprobat extinderea programului de sprijin a părinților pentru cumpărarea de rechizite școlare prin introducerea „voucherelor educaționale”.

Acte necesare pentru depunere

Actele necesare depunerii cererii pentru voucherele în valoare de 150 de lei sunt următoarele:

  • cerere simplă de la părinții care au domiciliul în Ploiești;
  • copie Carte de identitate;
  • copie Certificat de naștere al copilului;
  • declarație pe proprie răspundere, simplă, precum că minorul este înscris într-o formă de învățământ preșcolar sau gimnazial;
  • o adeverință de elev/preșcolar, de la școala unde este înscris.

Cererile se pot face depune la registratura Municipiului Ploiești, cât și online, pe adresa de e-mail [email protected],  în perioada 16 august- 30 septembrie 2023.

Citește și: Cine sunt românii care beneficiază de 250 de lei de la stat! Marcel Boloș a făcut anunțul

Elevii care pot obține cei 150 de lei, pentru achiziționarea de rechizite școlare care sunt recomandate de profesori, sunt următorii:

  • copiii înscriși în învățământul preșcolar (grădiniță);
  • copiii înscriși în învățământul primar și gimnazial (clasa I-VIII).

Pentru anul școlar 2023-2024, voucherele educaționale de 500 de lei vor fi acordate pentru 300.000 de copii de grădiniță și elevi din medii vulnerabile, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Față de anul școlar 2022-2023, numărul scade cu 100.000 de persoane.

Banii se vor oferi elevilor care provin din familii vulnerabile cu trei săptămâni înainte de încheierea cursurilor și vor fi folosiți pentru achiziționarea de materiale școlare, rechizite necesare frecventării școlii, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.