Atacul asupra Turnurilor Gemene din data de 11 septembrie 2001 a marcat, într-un mod negativ și dureros, istoria omenirii, deoarece acesta a reprezentat cel mai sângeros atac terorist care a avut loc vreodată.
Cine sunt românii care au murit în atacurile asupra Turnurilor Gemene
Cele două turnuri au fost lovite din plin de două avioane ce au fost deturnate de către teroriști.
Eugen Gabriel Lazăr avea doar 27 de ani atunci când și-a pierdut viața în atac. De 16 ani, emigrase în New York, alături de familia sa și era angajat pe post de programator la o firmă de software care avea sediul într-unul din cele două turnuri.
Corina și Alexandru Liviu Stan aveau 31 și 34 de ani și urmau ca, în anul 2002, să facă nunta și lucrau la o societate de servicii financiare. Ana Fosteris, în vârstă de 58 de ani, era agent de asigurări și a murit în orașul despre care spunea că este „cel mai grozav loc din lume”.
Citeste si: Un militar NATO de la baza Mihail Kogălniceanu a murit într-un mod suspect. Care este cauza decesului
Joshua Poptean și-a pierdut viața la 37 de ani și, în momentul atacului, se pregătea pentru o întâlnire cu posibili clienți, conform gândul.ro.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Cum s-au produs atacurile asupra Turnurilor Gemene
La ora 08:45, 15:45 a României, un B-767, avion de pasageri, a lovit Turnul de nord al Complexului World Trade Center din New York, ce avea 110 etaje.
La câteva minute distanță, la ora 09:03, ora 16:03 a României, un alt avion, B-737, a lovit Turnul de Sud. După doar 34 de minute, un grup de teroriști a prăbușit zborul American Airlines 77 peste clădirea Pentagonului.
Turnul de sud (WTC 2) a ars timp de 56 de minute, după ce a fost lovit de avion și s-a prăbușit la ora 09:59, ora 16:59 a României.
Citeste si: Blue Air suspendă toate zborurile din România. Care este motivul- Haos pe aeroport
United Airlines 93, un al patrulea zbor, despre care se crede că ar fi trebuit să lovească fie Casa Albă, fie Capitoliul, a căzut pe un câmp din Pennsylvania, la ora 10:03, ora 17:03 a României.
Avionul s-a prăbușit, deoarece pasagerii, în încercarea de a prelua controlul aeronavei, au început să se lupte cu teroriștii care se aflau în interiorul aeronavei.WTC 1, Turnul de nord, a ars aproximativ 102 minute și s-a prăbușit, în cele din urmă, la ora 10:28, ora 17:28 a României.
În urma atacului, și-au pierdut viața: 55 de militari, 72 de polițiști, 343 de pompieri, 125 de oameni care se aflau la Pentagon, 246 de persoane aflate la bordul celor patru avioane, dar și 2.603 de persoane din clădiri și de la sol, alături de 19 teroriști sinucigași.