Cine sunt românii care și-au pierdut viețile în accidentul din Italia? Doi părinți și fetele lor și-au găsit sfârșitul în tragedia de proporții

Author: Diana Ghita
Actualizat: 05 oct 2023, 09:32

Autocarul prăbușit în Veneția

Sursa: Profimedia

Întreg dezastrul s-a produs în noaptea de marți, 3 octombrie. Acesta a implicat un autocar ce transporta zeci de turiști către Veneția.

A avut loc o cumplită tragedie în Veneția, Italia. Un autocar plin de turiști a căzut de pe un pod din localitatea Mestre, ajungând pe calea ferată. Ulterior impactului, acesta a atins cablurile cu încărcătură electrică și a luat foc, la scurt timp.

Cine sunt românii care și-au pierdut viețile în accident

Printre cei decedați în urma accidentului se numără și cetățeni de origine străină, dintre care și o familie de români, doi soți și cele două fiice ale lor.

Această veste a venit din partea Ministerului de Externe, la 24 de ore de la tragicul eveniment.

„Din păcate, în urma accidentului produs în localitatea Mestre, Republica Italiană, 4 cetățeni români au fost victime ale accidentului și și-au pierdut viața. Informația a fost confirmată ca urmare a acțiunilor intreprinse în cursul nopții de 3 spre 4 oct de către Ambasada României la Roma și a Consulatului din Trieste.”, 

a transmis Ministerul de Externe.

Citește și: Patru români și-au pierdut viața în accidentul din Italia, după ce un autocar cu turiști a căzut de pe un pod! 21 de persoane au murit și 18 sunt rănite

Niciunul dintre cei patru români nu a avut șanse de a supraviețui. Cei doi părinți se numeau Mircea și Mihaela, în vârstă de 45 și, respectiv, 42 de ani, iar cele două fetițe ale lor, de 8 și 13 ani, se numeau Aurora și Georgiana.

Deși erau stabiliți de mult timp în Germania, aceștia urmează să fie aduși în România, pentru a fi înmormântați. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu a adus în vedere procedurile necesare pentru ca trupurile neînsuflețite ale celor patru să fie repatriate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Accident grav în Timișoara. Un medic cardiolog a murit chiar în fața spitalului, din vina unei șoferițe

Filmul tragediei este, încă, incert

Bilanțul celor morți în accident este de 21, iar alți 15 oameni sunt răniți. Aceștia din urmă se află într-o stare critică, iar unora dintre ei trebuie să li se efectueze teste ADN, pentru a putea fi identificați. O mare parte dintre victimele teribilului accident erau persoane tinere, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

Scenariul tragediei este, încă, greu de deslușit.

O cameră de luat vederi din zonă a surprins întreaga scenă, iar din imagini s-a putut observa că autocarul se deplasa cu viteză redusă și, instantaneu, a deviat de la drum. Ulterior, autovehiculul de mare tonaj a rupt parapeții de protecție de pe pod și a căzut în gol.

Acum, se vehiculează ipoteza conform căreia șoferului i s-ar fi făcut rău, pierzând controlul volanului. Însă, autoritățile au demarat o anchetă, care urmează să stabilească, cu exactitate, cum s-a întâmplat întregul accident.

„Există o anchetă judiciară în curs pentru a stabili dinamica accidentului. Sincer, nu am niciun răspuns, aşa că aşteptăm. Ne vor spune ce s-a întâmplat, suntem alături de ei, le susţinem activitate, îi lăsăm să lucreze în ritmul lor, iar la final ne vor spune ce s-a întâmplat, pentru că momentan nu se poate explica.”, a transmis primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

Citește și: Noi detalii ies la iveală în cazul șoferului drogat care a ucis-o pe Nicoleta în Popești-Leordeni. Acesta este fost angajat MAI