Cine sunt românii care vor beneficia de 250 de lei în luna februarie. Aflați ce puteți achiziționa cu această sumă

Author: Diana Bostan
Actualizat: 11 ian 2024, 16:34

Programul ”Sprijin pentru România” continuă și-n anul 2024

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru românii vulnerabili. Aceștia vor beneficia de voucherele sociale și-n anul 2024. Vezi când intră prima tranșă pe cardurile sociale.

Programul „Sprijin pentru România” continuă și-n anul 2024. Persoanele vulnerabile din România vor beneficia de sprijin din partea statului pe tot parcursul anului 2024 prin intermediul cardurilor pentru alimente.

Românii vor beneficia de vouchere pentru alimente și-n anul 2024

Pentru anul 2024, voucherele pentru alimente vor fi alocate în tranșe de 250 de lei la fiecare două luni. Întrucât ultima tranșă pentru anul 2023 a fost emisă în luna decembrie, prima tranșă pentru anul 2024 va fi disponibilă începând cu luna februarie.

În cursul anului 2023, alocările financiare au fost transferate între data de 10 și 15 a fiecărei luni. Se preconizează că, în 2024, aceste sume vor fi transferate în aceeași perioadă specificată.

Citește și: Aceste vouchere vor dispărea în 2024! Guvernul a luat decizia de a anula sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei

Recent, autoritățile guvernamentale au decis că în 2024 valoarea tichetelor de alimente nu va suferi modificări, rămânând la suma de 250 de lei acordată o dată la două luni beneficiarilor.

Totuși, pentru următorii trei ani, se planifică o schimbare semnificativă. Suma va fi redusă la jumătate, astfel încât aceștia vor primi exact 125 de lei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În cursul anului 2024, cetățenii români aflați în categorii sociale vulnerabile se vor bucura de sprijin financiar din partea statului prin intermediul programului "Sprijin pentru România".

Acești beneficiari vor primi, o dată la două luni, o sumă de 250 de lei, care își propune să faciliteze achiziționarea de alimente sau mese calde. Cu aceste vouchere românii vulnerabili își vor putea achiziționa mese calde sau alimente de bază, precum pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui și ouă. 

Cine va beneficia de acest ajutor în acest an

Persoanele care se încadrează în categorii vulnerabile și îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii vor beneficia de ajutorul statului printr-un card special.

Acest card va fi livrat direct de către reprezentanții Poștei Române, eliminând astfel necesitatea ca beneficiarii să inițieze vreun demers pentru obținerea sa.

Sprijinul financiar este destinat pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor înregistrați în cadrul caselor de pensii sectoriale și beneficiarilor de drepturi acordate conform legilor cu caracter special, care sunt gestionate de casele teritoriale de pensii. Pentru a fi eligibili, aceștia nu trebuie să obțină venituri lunare mai mari de 1.700

de lei în tranșele anului 2023.

Citește și: Începând cu 1 ianuarie 2024, a intrat în vigoare noul impozit pe bunurile de valoare: Ce trebuie să știe proprietarii despre calculul pentru casă și mașină

Pe lângă pensionarii din sistemul public de pensii și cei înregistrați în casele de pensii sectoriale, sprijinul financiar este disponibil și pentru adulții și copiii încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu.

Pentru a fi eligibili, aceștia nu trebuie să obțină venituri lunare mai mari de 1.700 de lei în tranșele anului 2023.

De asemenea, sprijinul financiar este acordat familiilor cu cel puțin doi copii și familiilor monoparentale. În ambele cazuri, veniturile lunare pe membru de familie nu trebuie să depășească suma de 675 de lei, conform tranșelor din 2023. De asemenea, familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutorul social pot beneficia de această formă de sprijin financiar, conform informațiilor oferite de MIPE.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.