Cine sunt românii care vor beneficia de bani în plus din luna februarie: ”Îi anunț pe toți posesorii cardurilor”. Anunțul făcut de premierul României

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 19 ian 2024, 09:45

Cardurile sociale pentru alimente vor fi alimentate în luna februarie

Sursa: PixaBay

Milioane de români se vor bucura de bani în plus de luna viitoare. Premierul României a anunțat că banii vor intra direct pe card.

Veste bună pentru milioane de pensionari. În luna februarie se anunță o creștere a veniturilor prin intermediul cardurilor sociale pentru alimente. Acestea vor fi alimentate în aproximativ două săptămâni cu o nouă tranșă de 250 de lei, oferind astfel sprijin financiar suplimentar pentru nevoile alimentare ale beneficiarilor. 

Cardurile sociale pentru alimente vor fi alimentate în luna februarie

În luna februarie, milioane de români vor beneficia de un sprijin semnificativ din partea statului prin intermediul programului "Sprijin pentru România".

Această inițiativă vizează acordarea primei tranșe de bani pe cardul destinat alimentelor și meselor calde.

Beneficiarii programului, printre care se numără pensionari și persoane cu venituri reduse, vor primi, o dată la două luni, suma de 250 de lei de la stat, contribuind astfel la asigurarea nevoilor alimentare de bază. Marcel Ciolacu a confirmat la finalul anului trecut că acest program va continua și în anul 2024, consolidând sprijinul acordat comunităților defavorizate.

Citește și: Cine sunt românii care vor beneficia de 250 de lei în luna februarie. Aflați ce puteți achiziționa cu această sumă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

”Îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni”,

a fost anunțul mult așteptat făcut de Marcel Ciolacu.

Plafonarea prețurilor va continua și-n anul 2024

Premierul a adus în atenție măsuri menite să protejeze populația de creșterea excesivă a prețurilor la energie și gaze, precum și a adaosurilor comerciale la alimentele esențiale. Anunțul indică o continuare a eforturilor guvernamentale de a limita impactul economic asupra cetățenilor, asigurând astfel accesul la resursele de bază în condiții mai accesibile, în ciuda presiunilor inflaționiste și a altor provocări economice.

Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Sprijin financiar de 750 de lei pentru a asigura căldura în casele familiilor vulnerabile din România în această iarnă

Marcel Ciolacu a declarat că, în absența măsurilor adoptate, populația ar fi fost afectată de lipsa energiei și căldurii, iar o parte semnificativă a industriei ar fi fost închisă. El a subliniat faptul că în prezent, România dispune de cea mai generoasă schemă de plafonare a prețurilor la energie din Europa, acoperind majoritatea populației și a economiei. Premierul a asigurat că această schemă va continua și în anul următor, având fondurile necesare alocate în buget.

În plus, a menționat faptul că guvernul va continua să facă investiții semnificative pentru asigurarea accesului la energie mai ieftină și a confirmat păstrarea programului privind instalarea de panouri fotovoltaice.