Cine sunt românii care vor rămâne fără ajutoare de la stat în anul 2024. Ultima tranșă a fost virată în luna octombrie

Autor: Diana Bostan

Ajutoarele one-off vor dispărea în anul 2024

Sursa: Arhivă

Vești proaste pentru milioane de români. Aceștia vor rămâne fără ajutoarele de la stat în anul 2024. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu.

Milioane de români vor rămâne fără ajutoare de la stat în anul 2024. Marcel Ciolacu a cerut anularea ajutoarelor one-off.

Ajutoarele one-off vor dispărea în anul 2024

Românii își pot lua adio de la ajutoarele one-off în anul 2024. Acest ajutor a fost acordat românilor cu venituri de sub 3.000 de lei lunar. Astfel că, pensionarii cu venituri lunare de până la 1.500

de lei inclusiv primeau un ajutor în valoare de 500 de lei, în timp ce românii cu venituri lunare între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv beneficiau de un ajutor în valoare de 400 de lei. Pensionarii cu venituri lunare între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv au beneficiat de suma de 300 de lei.

Citește și: Noi măsuri economice intră în vigoare în noiembrie 2023. Deciziile au fost luate în ședința de Guvern

"Nu. One-off-ul a fost pentru că am luat în aplicare anul curent, nu am luat un an înainte, cum spunea legea. De fapt am aplicat și legea și am venit și cu one-off să acoperim până la 15%, cât era inflația ”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Ultima tranșă a ajutorului one-off a fost acordată în luna octombrie. Spre bucuria pensionarilor, Marcel Ciolacu a anunțat faptul că pensiile vor crește de două ori în anul 2024.

Prima majorare va avea loc pe data de 1 ianuarie 2024, majorare ce va avea loc raportat la rata inflației, cea de a doua mărire urmând să aibă loc în luna septembrie a anului 2024, conform noii legi a pensiilor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marcel Ciolacu a vorbit despre legea pensiilor

”  Pensiile vor crește de două ori anul următor! La 1 ianuarie cu 13.8% și la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile. Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor  ”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și: Noile măsuri fiscale care intră în vigoare de la 1 noiembrie 2023: Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță, impozitul pentru IT-iști și pentru bănci?

Șeful Guvernului susține că până la sfârșitul lunii noiembrie, legea pensiilor ar trebui să treacă prin Parlament, urmând să fie pusă în aplicare de la data de 1 ianuarie 2024.

Noua lege a pensiilor ar trebui să rezolve anumite inechități, motiv pentru care punerea în aplicare va mai dura.

Noua lege a pensiilor are ca obiectiv corectarea inechitățile existente în sistemul de pensii. Prin această modificare, guvernul își propune să asigure că pensiile mici beneficiază de majorări semnificative. În trecut, au existat ajutoare one-off care au fost aplicate pentru a sprijini majorările, însă acestea nu vor mai fi acordate în viitor.