Cine sunt seniorii care vor beneficia de majorări considerabile de la 1 septembrie! Simona Bucura-Oprescu, anunț pentru pensionarii din România!

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 29 mai 2024, 10:52

Unii seniori vor beneficia de majorări considerabile la pensie

Sursa: Pixabay

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, vine cu vești bune pentru unii pensionari. Aceasta a anunțat cine sunt seniorii care vor beneficia de creșteri considerabile de la 1 septembrie 2024.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a declarat marți, 28 mai, într-o conferință de presă la Iași că Ministerul prioritizează recalcularea pensiilor conform noii formule. Ea a subliniat că acest proces este esențial pentru a asigura echitatea și corectitudinea sistemului de pensii.

Cine sunt seniorii care vor beneficia de majorări considerabile ale pensiilor

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Muncii, pensionarii cu stagii de cotizare mai lungi vor beneficia de cele mai semnificative creșteri, subliniind importanța contribuției pe termen lung la sistemul de pensii.

Citește și: Ce pensie va avea un român după 40 de ani de muncă. Daniel Baciu a anunțat creșteri spectaculoase de la 1 septembrie 2024

"În momentul acesta, prioritatea noastră este recalcularea pensiilor după noua formulă, care ia în considerare punctele de contributivitate, punctele de stabilitate și perioadele de contributivitate neasimilate. În ceea ce privește impozitarea pensiilor, soluția implică și Ministerul Finanțelor.

Prioritatea noastră acum este creșterea pensiilor de la 1 septembrie, datorită recalculării,"
a transmis ministrul Simona Bucura-Oprescu la Iași și preluat de Antena3CNN.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Simona Bucura- Oprescu a precizat că cei care vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor sunt persoanele cu stagii de cotizare mai lungi, de peste 25 de ani.

Conform ministrului, Legea 363 din 2023 încurajează munca și îi recompensează pe cei care au muncit mai mult, prin punctele de stabilitate. De asemenea, a menționat că cei cu stagii de cotizare mai mici nu vor avea aceleași beneficii.

Românii care au cotizat peste 40 de ani vor beneficia de creșteri spectaculoase

Șeful Casei Naționale de Pensii vine cu o veste îmbucurătoare pentru cei care au avut o vechime în muncă de peste 40 de ani.

Aceștia vor fi recompensați în mod substanțial, urmând să beneficieze de creșteri considerabile, inclusiv de până la 90%.

Citește și: La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%

Mai mult de trei milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, ca rezultat al punctelor de stabilitate.

Președintele Casei de Pensii a declarat că mulți dintre pensionarii care în prezent primesc indemnizație socială se vor afla în afara acestei categorii de la 1 septembrie 2024.

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%. Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”,  a mărturisit președintele Casei de Pensii pentru  Antena 3 CNN.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?