Cine sunt tinerii care vor primi mai mulți bani începând cu această lună. Companiile sunt obligate să majoreze salariile

Author: Diana Bostan
Actualizat: 05 oct 2023, 10:46

Mai mulți bani pentru tinerii care practică un stagiu de internship

Sursa: Pexels.com

Luna octombrie vine cu vești bune pentru tineri care aleg să practice un internship. Aceștia vor primi mai mulți bani începând cu luna octombrie.

Odată cu creșterea salariului minim brut, de la data de 1 octombrie, și tinerii care aleg să practice un internship vor primi mai mulți bani.

Tinerii care efectuează un internship vor primi mai mulți bani

Salariul minim brut a fost majorat până la 3.300 de lei, de la data de 1 octombrie, urmând ca indemnizațiile salariale pentru tinerii care practică un internship să crească la rândul lor.

Indemnizația pentru un stagiu de internship este egală cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut, în funcție de numărul de ore lucrate.

Citește și: Noi măsuri fiscale sunt pregătite de către Guvern. Reformele privesc și jocurile de noroc

Cuantumul indemnizaţiei pentru internship stabilită potrivit alin. (1) este egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată

, se arată în Legea nr. 176/2018, intrată în vigoare la 18 august 2018.

Citește și: Cine sunt elevii care vor primi mai mulți bani în noul an școlar. Anunțul făcut de ministerul Educației

Dacă până în luna octombrie a acestui an, tinerii care practicau un stagiu de internship primeau 1.500 de lei, acum indemnizația a ajuns la 1.650 de lei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Tot mai mulți studenți se înscriu în programele de internship

Motivați fie de câștig, fie de experiența pe care o pot acumula, tot mai mulți tineri aleg să se înscrie în programele de internship puse la dispoziție de către angajatori. România se confruntă în ultima perioadă cu o lipsă de persoane tinere pe piața muncii, iar internshipurile ar putea soluționa această problemă.

Citește și: Când primesc elevii bursele. Iată data la care cardurile lor vor fi încărcate

Mulți tineri aleg practicarea unui internship cu speranța că munca le va fi apreciată și vor putea rămâne în compania respectivă și la încheierea stagiului.

Maria este studentă în anul III la marketing, la o facultate din București.

Tânăra a avut ocazia să experimenteze ce înseamnă cu adevărat un internship, la o firmă ce se ocupă cu organizarea de evenimente.

Citește și: Burse universitare 2023-2024: Ministerul Educației a lansat norma care va stabili criteriile de acordare a burselor în sistemul de învățământ superior 

Am ales acest internship deoarece se echivala și cu stagiul de practică al facultății, dar totodată punea in practică informațiile teoretice de la facultate.

Am avut ocazia de a participa la o acțiune colectivă în cadrul evenimentelor organizate de firma respectivă, și să am o deschidere mai mare în vederea unei viitoare alegeri de job ”, a spus Maria, studentă a Academiei de Studii Economice din București, pentru KanalD.ro.