Cine va câștiga războiul ruso-ucrainean și ce efecte vor simți oamenii pe termen lung, după conflict. Previziunile făcute de Fukuyama

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 dec 2022, 02:40

Cine va câștiga războiul ruso-ucrainean și ce efecte vor simți oamenii pe termen lung, după conflict. Previziunile făcute de Fukuyama

Sursa: Instagram Francis Fukuyama

Filozoful și economistul american, Francis Fukuyama, susține că Ucraina va câștiga războiul cu Rusia. Consecințele finalului războiului vor fi resimțite la nivelul întregii lumi.

Fukuyama a prezis o serie de consecințe care ar putea fi resimțite după finalul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Fukuyama a prezis ce consecințe va suporta omenirea după ce Ucraina va învinge Rusia

Conform filosofului Fukuyama, Rusia va fi învinsă de Ucraina. Vladimir Putin a planificat un război în mod incompetent, având convingerea că armata ucraineană va fi distrusă foarte rapid.

Până în prezent, Vladimir Putin şi-a utilizat deja toți soldații în invazia din Ucraina. Nu are rezerve puternice pe care le-ar trimite la război. Trupele ruse sunt blocate în apropierea multor oraşe ucrainene, au probleme grave de aprovizionare şi suferă atacuri ucrainene constante. 

Citeste si: Klaus Iohannis, discuţie la telefon cu Volodimir Zelenski. Ce i-a transmis președintele României în plin război

De asemenea, trupele de soldați ruși vor cădea brusc și puternic. Trupele ruse nu vor mai vrea nici să fie ajutate, nici să se retragă, pentru că moralul lor va cădea la pământ. Nu va exista nicio soluţie diplomatică pentru căderea soldaților ruși. Nici Ucraina, nici Rusia nu vor face compromisuri, privind pierderile pe care le-au suferit ambele țări.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Consiliul de Securitate al ONU a demonstrat încă o dată că este lipsit de capacitate. Singurul lucru bun pe care l-au făcut a fost votul Adunării Generale, care a indicat exact cine este personajul cel rău în tot războiul.

Fukuyama este de părere că decizia administraţiei Joe Biden de a nu introduce o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei şi de a nu transfera aeronave MiG-29 a fost potrivită, pentru că este mult mai bine ca Ucraina să învingă Rusia pe cont propriu, pentru a nu da Moscovei ocazia să spună că a fost învinsă

din cauza intervenției NATO. De asemenea, Ucraina plătește un preţ foarte mare, pentru că rachetele şi artileria rusă provoacă multe daune. MiG-29 sau zona de interdicţie aeriană nu ar putea să protejeze ţara de astfel de arme ruseşti, potrivit filosofului. Așadar, atacurile trebuie să fie oprite depășind soldații ruși la sol.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 19 de război. Bombardamente masive în Kiev, Jîtomîr și Sumî! Aeroportul Antonov, atacat din nou!

Filozoful a mai prezis că Vladimir Putin nu va supraviețui acestei înfrângeri. Deși este susținut pentru puterea lui, a dat dovadă doar de incompetență în acest război.

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat pagube uriașe în rândul populiştilor din întreaga lume care, înainte de război, au declarat cât de mult îl admiră pe Vladimir Putin. Printre aceştia se numără Matteo Salvini în Italia, Jair Bolsonaro în Brazilia, Eric Zemour şi Marine Le Pen în Franţa, Viktor Orban în Ungaria şi Donald Trump în SUA.