Cine va fi noul selecționer al României? 3 nume mari, pe lista FRF! Care sunt acestea

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 17 aug 2022, 06:50

Mirel Rădoi și Răzvan Burleanu

Sursa: captura FRF.tv

Mirel Rădoi pleacă de la naționala României, iar FRF trebuie să decidă cine va fi selecționerul României.

Pe lista scurtă a FRF s-ar afla, potrivit digisport.ro, trei nume mari, și anume Adrian Mutu, Edi Iordănescu și Ladislau Boloni.

Edi Iordănescu tocmai s-a despărțit cu scandal de FCSB. Finanțatorul roș-albaștrilor, Gigi Becali, l-a criticat public pe Edi Iordănescu, iar fiul lui Anghel Iordănescu a acceptat să plece fără nicio pretenție financiară, cu toate că avea o clauză de reziliere de 500.000 de euro.

S-au vehiculat mai multe nume pentru postul de viitor selecționer al naționalei, printre care Gică Hagi și Dan Petrescu, dar se pare că acestea nu ar fi pe lista scurtă a FRF. Totodată, s-a vorbit despre Laurențiu Reghecampf, antrenorul CS U Craiova.

Cine va fi viitorul selecționer al României?

Ladislau Boloni (68 de ani) este de departe cel mai experimentat tehnician aflat pe lista scurtă a FRF.

Boloni a mai condus în trecut naționala, pe care a părăsit-o pentru a prelua formația portugheză Sporting Lisabona. 

Boloni este liber de contract, după ce s-a despărțit de formația elenă Panathinaikos Atena.

Ceilalți doi tehnicieni de pe lista scurtă sunt Adrian Mutu (42 de ani) și Edi Iordănescu (43 de ani), ambii fără angajament în acest moment.

Cel mai probabil, faptul că toți cei 3 antrenori nu au echipă în acest moment, și ca atare FRF nu ar trebui să plătească nicio clauză de reziliere pentru a-i aduce, reprezintă un criteriu în

includerea lor pe lista scurtă. Adi Mutu a condus în acest sezon de pe bancă FC U Craiova, iar Edi Iordănescu tocmai s-a despărțit de FCSB.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Preliminarii CM 2022 Qatar: Liechtenstein- România 0-2 Naționala ratează calificarea la Campionatul Mondial din Qatar

Mirel Rădoi și-a anunțat oficial plecarea de la națională

Mirel Rădoi a anunțat că părăsește naționala României după ultimul meci disputat de tricolori în preliminariile Campionatului Mondial 2022 din Qatar.

România a învins Liechtenstein cu 2-0, dar a terminat grupa doar pe locul 3 și a pierdut calificarea la baraj. 

"Această campanie este un eșec personal, pentru că n-am reușit să terminăm în primele două locuri.

Este ultima mea conferință de presă din postura de selecționer.

Este o decizie normală, din moment ce nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri.

Este totul clar pentru mine, asta e cel mai bun lucru pe care îl pot face. Nu este o demisie, contractul se termină la finalul acestei luni. Nu mi-a fost ușor să iau decizia asta.

Macedonia de Nord s-a calificat la baraj datorită victoriei din Germania.

Sunt multe lucruri pozitive, dar cel mai negativ este că n-am terminat pe locul 2. Ne-am pus amprenta pe multe meciuri, s-a realizat acest schimb de generație și cred că mai sunt mulți jucători care pot face pasul spre echipa națională: Racovițan, Drăgușin, mulți jucători de la U21. Cred că următoarea campanie de calificare pentru EURO cred că poate să fie una accesibilă pentru noi, dacă nu se va pune presiune pe echipă în Liga Națiunilor", a declarat Mirel Rădoi după jocul cu Liechtenstein, care a consfințit ratarea calificării de către România la CM 2022 din Qatar.

Citeste si: Mirel Rădoi pleacă de la națională după ce România a ratat calificarea la Campionatul Mondial! "E ultima mea conferință ca selecționer"

 

Taguri: