Cine va hotărî dacă orele vor continua în format online? Iată documentul emis de Ministerul Educației pentru toate unitățile de învățământ

Author: Lavinia Medrea

Cine va hotărî dacă orele vor continua în format online? Iată documentul emis de Ministerul Educației pentru toate unitățile de învățământ

Sursa: PixaBay

Consiliul de Administraţie al şcolilor va decide, conform Ministerului Sănătății, dacă orele se vor face în regim online. Doar pentru închiderea întregii școli este nevoie de apropare de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Consiliul de Administraţie al şcolilor va decide, conform Ministerului Educației, dacă orele se vor face în regim online. Doar pentru închiderea întregii școli este nevoie de apropare de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Cine va hotărî dacă orele vor continua în format online? Iată documentul emis de Ministerul Educației pentru toate unitățile de învățământ

Documentul emis şcolilor de către Ministerul Educaţiei spune că:

„Pentru punerea în aplicare a prevederilor articolului 6 din Ordinul nr 5.338/2021, în cazul în care în unitatea de învățământ există cabinet medical școlar, în vederea reluării cursurilor cu prezență fizică, elevii care vor să se testeze începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, solicită acest lucru personalului medical din cabinetul școlar. În cazul în care în unitatea de învățământ nu există cabinet școlar medical elevii se vor adresa direcțiilor de sănătate publică județene”.

Citeste si: Atenție elevi și părinți! Se întâmplă de ASTĂZI în toate școlie din România. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat

Totodată, documentul spune că trecerea orelor în regim online este hotărâtă de Consiliul de Administraţie al şcolilor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„În vederea aplicării dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 din Ordinul 5.338

suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de învățământ ante-preșcolari, preșcolari sau clase de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal nu necesită avizul CJSU/CMBSU, suspendarea făcându-se direct, prin decizia Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar/conexe, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București”, spune documentul postat pe edupedu.ro.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională: „Vă garantez că vor fi cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii"

„Decizia CJSU/CMBSU este necesară doar în cazul suspendării cursurilor cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ”, se arată în documentul emis de Ministerul Educaţiei.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?