Cine va prelua conducerea casei de moda Chanel dupa moartea lui Karl Lagerfeld

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 16:40
Karl Lagerfeld

Conducerea operatiunilor creative ale companiei Chanel va fi preluata de Virginie Viard, „mana dreapta” a lui Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld, renumitul creator de moda, a fost spitalizat de urgenta luni seara, la Paris, si a murit marti dimineata.

Karl Lagerfeld a fost directorul Chanel din 1983 pana in ultimile sale zile din 2019. Casa de moda sustine ca Virginie Viard va reusi sa „duca mai departe viziunea lui Gabrielle Chanel si a lui Karl Lagerfeld”.

Viard si-a inceput stagiatura la Chanel in anul 1987, la patru ani dupa ce Karl Lagerfeld a devenit directorul de creatie al brandului emblematic.

Aceasta fost recomandata pentru pozitie de catre guvernatorul Printului Rainier de Monaco, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dupa ce au lucrat impreuna la Chanel, Viard s-a alaturat lui Lagerfeld la casa de moda Chloé in 1992, dar numai pentru cinci ani.

Aceasta s-a intors apoi la Chanel in pozitia de coordonator pentru colectiile haute couture si a inceput sa lucreze la „ready-to-wear” in anul 2000.

Viard provine dintr-o familie care a iubit intotdeauna moda. Bunicii sai erau producatori de matase. „Am fost mereu atrasa de aceasta industrie, dar cel mai mult mi-am dorit sa creez costume pentru piese de teatru. Mi-am inceput cariera in productia de costume ca asistent pentru Dominique Borg, care a creat costume pentru Camille Claudel.

Mai apoi, am fost creator de costume pentru filme si piese de teatru, pana l-am intalnit pe Karl. Acesta mi-a sugerat sa lucrez pentru Chanel si pentru Chloé” , a spus Viard pentru revista Crash.

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.