Închisoarea Doftana are acum proprietar. Este vorba de omul de afaceri Mohammad Murad care va transforma închisoarea într-un lanț hotelier ce poate caza 1.000 de persoane. 25 de milioane de euro costă investiția, dar acesta susține că totul se va transforma într-o „afacere durabilă”.
Mohammad Murad a făcut câteva dclarații despre închisoarea Doftana, spunând că întreaga istorie pe care o are în spate va reprezenta cheia succesului proiectului său.
Ce a spus Mohammad Murad despre închisoarea Doftana?
„Am văzut în ultimele zile foarte multe comentarii şi pozitive, şi negative la ultima achiziţie, ultima încercare de a redeschide zona Prahovei. A fost organizată o licitaţie referitoare la închisoarea Doftana. Am exprimat dorinţa de a face o investiţie amplă acolo. Acest lucru îl fac de peste 20 de ani, unde sunt active lăsate în paragină, care au fost şi reprezintă nişte simbolurile ale istoriei României.
Nu ştiam foarte multe despre închisoarea Doftana, am citit. Chiar dacă au fost nişte simboluri un pic mai negative, că e vorba de o puşcărie, ştiţi foarte bine că acolo au fost închişi, Ceauşescu, Gheorghiu-Dej, zona are foarte multă istorie. Eu cred că nu există o afacere durabilă, dacă nu are în spate istorie.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Vom face cel mai mare centru de conferinţe din România, cu peste 1.000 de locuri de cazare, primul complex hotelier destinat conferinţelor. Tot ce se va consuma acolo vor fi produse bio. Zona este atractivă pentru oameni şi are multe avantaje, unul din ele este apropierea de Bucureşti, e la o oră de Bucureşti. E un peisaj superb. Suntem gata pregătiţi să investim. Investiţia se va ridica, în prima fază, la 25 milioane de euro, urmând sa fie extinsă dacă e nevoie”, a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă, conform Ph-online.ro.
Citeste si: Sorin Oprescu face primele declarații, după ce a ieșit din arestul din Grecia
Ceaușescu ar fi fost și el închis în Închisoarea Doftana
Conform Realitatea.net, Nicolae Ceaușescu ar fi petrecut doar două luni în această închisoare, deși, inițial, se știa de o perioadă mult mai lungă, și anume de doi ani.
Cu toate că s-a spus că acesta a fost închis pentru instigare la revoltă și pentru activism, se pare că el a fost, de fapt, condamnat pentru furturi comise în București, în Gara de Nord.Mai mult decât atât, Primăria Telega a decis să scoată la licitație concesiunea pe aproximativ 50 de ani a monumentului.
„Ce a depins de noi, licitație și toate cele, s-a făcut. În mod sigur se dezvoltă și zona, și comuna, aici e obiectiv turistic, Telega a fost stațiune în anii 1970, încercăm să rezolvăm”, a spus Costel Brezeanu, primarul din comuna Telega.