Ciocanele indiene

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 20 -25 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg ciocanele de pui
3- 4 cartofi curatati
2 cepe rosii
2 morcovi

Condimente
Sare, piper
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita nucsoara
1 lingurita turmeric
1 lingurita curry
1 lingurita paprika
1 lingurita chimion
1 praf de scortisoara
3-4 catei de usturoi
1 ardei iute
2-3 foi de dafin
Cateva fire de sofran oparit in putina apa fiarta
2 linguri de ulei


Mod de preparare

Toate condimentele
uscate se amesteca intr-un castron mare.
Ciocanelele de pui se spala si curata pentru gatit, se cresteaza putin ca sa se gateasca mai usor, se pune in castron peste condimente, apoi se amesteca si freaca bine cu condimentele uscate. Se adauga uleiul, usturoiul tocat marunt, ardeiul iute si se freaca in continuare ca sa se imbine aromele. Adaugam dafinul si sofranul oparit si se tine la indemana pana pregatim legumele.

Intr-o tava se pun legumele taiate bucati si se aseaza puiul condimentat cu tot cu pasta rezultata din condimentare, se toarna un pahar cu apa, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la copt timp de 45 minute la 180°C.
In ultimele 5 minute se scoate folia si se da la copt pana se rumeneste putin totul.


 

Taguri: