CIOCNIRE intre TITANI : Un crocodil se lupta cu un grup de lei sa le fure prada. Cine crezi ca invinge?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 oct 2020, 20:50

Un fotograf a reusit sa surprinda in imagini o lupta inedita in natura, intre un grup de lei si un crocodil.

Fotograful Oli Dreike a surprins un moment unic in natura. Acesta a fost martorul unei confruntari mai neobisnuite petrecut intre doua specii de animale salbatice aflate in cautarea hranei.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/lei-4-1483e9037ead649cda92849f9126dc7a.jpgLa doar 20 de metri de cortul sau Dreike a fost partas la confruntarea dintre un grup de lei si un crocodil care s-au duelat pentru o caprioara proaspat vanata, scrie tabloidul britanic Daily Mail in editia sa electronica.

Aflati la finalul unei vanatori reusite, un grup de lei format din doua leoaice si puii acestora este surprins de un crocodil infometat care aspira la vanatul lor.

Desi nu se asteptau, leii prezenti in apropierea unui rau din Zambia privesc uimiti cum crocodilul se apropie fara jena de caprioara pe care o devorau.

Chiar daca leii sunt cunoscuti pentru rapiditatea si reactia lor violenta atunci cand vine vorba despre mancare, se pare ca acest crocodil nu este sub nicio forma impresionat de statura adversarilor sai.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/lei-3-bfa4b8a4eafe73d526a73be305133278.jpgCrocodilul de Nil se apropie astfel de lei si incepe sa manance din caprioara ucisa, in timp ce leii il privesc, oarecum surprinsi de curajul reptilei.

La un moment dat crocodilului ii mai lipseste foarte putin pentru a fura de sub nasul leilor vanatul, insa reactia rapida a acestora il impiedica pe adversarul lor sa isi duca la capat fapta.

Surprinsa de reactia leilor, reptila decide sa se retraga din atac si porneste grabita spre rau. Leoaicele profita de acest moment pentru a-l ataca pe crocodil, in timp ce puii acestora se indeparteaza din calea reptilei.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/lei-2-42658bdd71b8269ffb4e4d9aa129ef0c.jpg"Chiar nu ma asteptam la ora 5.30 dimineata cand m-am trezit sa fiu martor la o asemenea «ciocnire intre titani». Confruntarea animalelor s-a petrecut chiar la 20 de metri de cortul meu. Atunci cand i-am vazut am fugit repede sa imi iau aparatul de fotografiat. In timp ce mancau leii au avut parte de un musafir nepoftit. Inca nu imi vine sa cred ca am reusit sa surprind acest eveniment", a declarat Oli Dreike.



 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.