Ciorba cu salata verde

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

Usoara, de primavara!

Ingrediente

Ceapa 200 g
Morcovi 200 g
Salata verde 1,5 kg
Smantana 300 g
Oua 4 buc
Unt 50 g
Costita afumata 200 g
Sare
Lamaie 2 buc


Mod de preparare


Se spala salata, fiecare frunza in mai multe ape reci, apoi se taie fasii cu un cutit ceramic.
Costita se taie cuburi, ceapa se toaca marunt, morcovul se taie cuburi.

Se inabusa ceapa si morcovul in apa cu sare.
Se adauga costita inabusita si se lasa sa fiarba circa 15 minute.
Apoi se pune salata verde si se mai fierbe 5 minute.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se prepara o compozitie din smantana si galbenusuri care se adauga la ciorba.
Din albusuri si 10 g unt se prepara o omleta, care se taie in cuburi si se pune la ciorba.

La final se pune zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte.

 

Taguri: