CIORBA de BOLOVANI, o DELICATESA la mare cautare in Elvetia VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 05:20

Doamnelor, nu va ganditi ca ingredinetul minune se gaseste pe taraba din piata.

 Bucatarul nostru a facut o drumetie pana la poalele Muntelui Semenic ca sa gaseasca bolovanul cu calitati… gastronomice.

Si sa nu credeti ca bolovanul minune poate inlocui carnea sau legumele din oala. Dimpotriva, se adauga pentru aroma unica pe care o da mancarii, fiind foarte bogat in minerale..

Timp de trei ore bolovanul sta pe foc pana se incinge la temperatura de 250 de grade. Cu ajutorul unor manusi speciale, bucatarul il azvarle apoi in oala, iar ciorba incepe sa fiarba instantaneu pe masa.


Nu e nevoie decat de zece minute pentru ca zeama sa dea in clocot, iar apoi e numai buna de savurat. Mai in gluma, mai in serios, bucatarul promite ca nu veti avea nevoie de o vizita la stomatolog daca gustati ciorba de bolovan.

Daca va ganditi sa incercati reteta acasa, trebuie sa stiti ca bolovanul este de… unica folosinta, asa ca umpleti-va rucsacul cand va intoarceti din excursie.


Chiar daca reteta pare ciudata, in Elvetia ciorba de bolovan este considerata o delicatesa, iar o portie se vinde cu 200 de euro in restaurantele cu pretentii. La noi, pofticiosii au platit doar zece lei pentru o farfurie.

 

Taguri: