Ingrediente
1 ceapa
1morcov
1 pastarnac
1 patrunjel radacina
1 telina mica
4-5 dolecei
Sare, piper
O lingura ulei
2 cani de supa sau apa
3 oua
10 corcoduse
Verdeata la alegere: marar, patrunjel sau leustean
Mod de preparare
Tocati ceapa si caliti-o intr-o lingura de ulei pana se inmoaie bine.
Cand aceasta s-a calit, adaugati albitura, morcovul, telina. Caliti pana se inmoaie si acestea.
Cand s-au inmuiat cum trebuie, adaugati dovleceii tocati cuburi mari, caliti-i si pe ei 5 minute, apoi stingeti cu apa sau supa si fierbeti 15-20 minute maxim.
Dregeti de sare si piper.
Acriti ciorba cu orice va place, insa sugestia mea este sa curatati 10 corcoduse, sa le zdrobiti bine intr-un mojar, apoi sa le turnati peste ciorba.
Bateti un ou si adaugati-l in ciorba amestecand continuu sau faceti o omleta si tocati-o marunt ca sa o puteti adauga si pe ea in ciorba.
Luati de pe foc si presarati multa verdeata la alegere.