Ciorba de dovlecei cu leustean

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:21

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane

 

Ingrediente

2 cepe

Un morcov

O telina

O radacina albitura (pastarnac sau patrunjel)

4 dovlecei medii

Sare, piper, dafin cimbru, ulei de masline

2 oua

O legatura leustean

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2-3

linguri otet (O lamaie sau 400 ml bors)

 

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o lingura de ulei, impreuna cu morcovul, telina si albitura, tocate tocate cubulete. Se adauga dafin, cimbru si se asezoneaza cu sare si piper.

Cand legumele s-au calit bine, se adauga dovlecelul taiat cuburi mai mari si se calesc inca 2-3 minute.

Se stinge totul cu apa cat sa acopere legumele, apoi se fiebre pana cand se patrund toate legumele.

Optional, cand se calesc legumele se poate adauga si o ceasca de orez.

Se drege de otet (lamaie sau bors).

Se ia ciorba de pe foc, apoi se adauga ouale batute, amestecand tot timpul pentru a se obtine franjuri de ou.

Se toaca leusteanul marunt si se adauga in ultimul moment.

 

Taguri: