Ingrediente
2 cepe
Un morcov
O telina
O radacina albitura (pastarnac sau patrunjel)
4 dovlecei medii
Sare, piper, dafin cimbru, ulei de masline
2 oua
O legatura leustean
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
2-3
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o lingura de ulei, impreuna cu morcovul, telina si albitura, tocate tocate cubulete. Se adauga dafin, cimbru si se asezoneaza cu sare si piper.
Cand legumele s-au calit bine, se adauga dovlecelul taiat cuburi mai mari si se calesc inca 2-3 minute.
Optional, cand se calesc legumele se poate adauga si o ceasca de orez.
Se drege de otet (lamaie sau bors).
Se ia ciorba de pe foc, apoi se adauga ouale batute, amestecand tot timpul pentru a se obtine franjuri de ou.
Se toaca leusteanul marunt si se adauga in ultimul moment.