Ingrediente
500 g pastai de fasole alba
2 cepe
1 morcov
1 albitura
1 ardei gras mare sau 2 mai mici de diferite culori
2-3 rosii
1 mana de struguri verzi boabe
1 legatura patrunjel sau leustean
sare, piper, ulei
cimbru, dafin
Mod de preparare
Tocati legumele marunt cuburi. Caliti ceapa impreuna cu morcovul, albitura si adreiul intr-o lingura de ulei si un praf bun de sare.
Cand caliti legumele, adaugati cimbru si dafin.
Dupa ce s-au inmuiat bine, adaugati fasolea rupta in bucati marisoare, adaugati rosiile date prin razatoare, stingeti cu apa si fierbeti 20 minute.
Intr-un mojar/pisaloi zdrobiti bine strugurii, treceti-i printr-o sita ca sa nu puneti si semintele, apoi turnati-i in ciorba.
Luati de pe foc si puneti mult patrunjel sau leustean tocat marunt.
Dregeti de sare si piper, iar optional puteti bate si un ou deasupra.