Ciorba de miel: greseala pe care sa nu o faci cand o pregatesti

Autor: B.M.
Ciorba de miel

Ciorba de miel: ce greseala fac majoritatea gospodinelor cand pregatesc ciorba de miel.

Sarbatoarea Pastelui este aproape iar de pe masa traditionala pe care o luam alaturi de familie nu trebuie sa lipseasca mancarurile pe baza de miel.

Apreciate sunt friptura si drobul de miel, insa ciorba de miel este cea cu care ar trebui inceputa masa de Paste: savoarea si gustul ei deschid apetitul catre celelalte mancaruri traditionale.

Iata cum sa prepari corect ciorba de miel si ce greseli fac majoritatea gospodinelor atunci cand o gatesc.

Citeste si: 5 greseli pe care le faci cand gatesti carne de miel

Ciorba de miel: greseala pe care multe gospodine o fac

Atunci cand prepari ciorba de miel, este important sa respecti anumite detalii, daca vrei sa te bucuri de un preparat cu un gust desavarsit.

Ciorba de miel: nu uita sa cureti spuma rezultata in urma fierberii

Atunci cand pui la fiert carnea de miel, nu uita sa cureti cat se poate de des spuma rezultata cu ajutorul unei palete. Daca nu faci acest lucru risti ca zeama sa ramana tulbure. Va rezulta astfel o ciorba care nu arata tocmai placut.

Ciorba de miel: nu lasa apa sa clocoteasca

Un alt aspect foarte important atunci cand prepari ciorba de miel: nu lasa focul mare, in asa fel incat apa sa clocoteasca.

Daca faci acest lucru carnea de miel va deveni prea moale si se va destrama.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Pasca fara aluat cu crema de ciocolata

Ciorba de miel: nu adauga smantana cand ciorba este inca pe foc

O alta greseala pe care multe gospodine o fac: adauga smantana in ciorba atunci cand aceasta este inca pe foc. Acest lucru este o greseala, deoarece astfel se pot forma cocoloase. Este indicat sa pui smantana in ciorba de miel doar dupa ce ai stins focul.

Ciorba de miel: reteta traditionala de Paste

Iata cum sa pregatesti o ciorba de miel traditionala de Paste. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: doi litri de apa, un kilogram de carne de miel, un litru de bors, o legatura de leustean, o legatura de patrunjel, morcovi, ceapa, un borcan de smantana, doua galbenusuri, 5 linguri de orez, o legatura de ceapa verde, sare si piper.

Mod de preparare pentru ciorba de miel: incepe prin a pune la fiert intr-o oala bucatile de carne de miel.

Nu uita sa adaugi sare inca de la inceput, in acest fel carnea va fierbe mai rapid si va capata gust.

Aduna constant spuma care se formeaza la suprafata apei. Cat fierbe carnea de miel taie zarzavaturile: morcovii, leusteanul, patrunjelul, ceapa si ceapa verde. Ulterior adauga-le in oala impreuna cu orezul si lasa-le la fiert alaturi de carnea de miel pentru inca o ora.

Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște

Pas foarte important: asigura-te ca tii focul dat la incet, apa nu trebuie sa clocotasca.

Cat fierbe carnea de miel impreuna cu legumele, pregateste dressing-ul pentru ciorba de miel: intr-un bol amesteca cele doua galbenusuri cu smantana, pana cand vei obtine o pasta omogena.

La final inchide focul, lasa ciorba sa se odihneasca timp de 10 minute dupa care adauga dressing-ul pregatit anterior. Mesteca bine si adauga din nou sare si piper dupa gust.

Ciorba se poate servi atat calda, cat si rece, alaturi de mamaliguta cu branza. Pofta buna!