Ingrediente
2-3 cepe
Un morcov
O albitura
O telina
2 ardei grasi
2 rosii
500- 700 g carne tocata de pasare
1- 2 oua
150 g orez
Sare, piper
100 ml smantana de gatit
O mana de verdeata
O legatura de tarhon proaspat
Cimbru, dafin
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei pana se inmoaie, se adauga orezul si se continua sa se caleasca pana cand acesta se albeste.
Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa se raceasca. Apoi se amesteca oul, carnea tocata si o mana de verdeata, la alegere.
Din compozitia obtinuta se formeaza perisoare.
Se toaca legumele marunt si se calesc in putin ulei, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga cimbru si dafin.
Se stinge cu apa, se fierbe cateva minute, apoi se completeaza cu apa pana la trei sferturi, se fierbe pana ce se inmoaie toate legumele, apoi se adauga perisoarele si se mai fierbe 15 minute.
Cand perisoarele au fiert, se ia de pe foc, se drege cu amestec de smantana batuta impreuna cu putin ou, apoi se presara mult tarhon proaspat tocat.