Ciorba este una dintre mancarurile preferate ale romanilor, fiind perfecta pentru o gustare usoara sau ca primul fel in cazul pranzului sau a cinei.
Dintre toate insa ciorba de perisoare este una dintre cele mai apreciate, fiind si consistenta si usor de facut. Exista insa o greseala pe care multe gospodine o fac, din cauza careia perisoarele nu raman intregi si se sfarama.
Iata cum sa faci ciorba de perisoare fara ca perisoarele sa se sfarame.
Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice
Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta autentică din Bucovina
Citeste si: Slănină. Ce este, de fapt, slănina și cum ne afectează sănătatea
Citeste si: Varza calita: secretul care o face moale si usor de gatit
Ciorba de perisoare: ce se intampla in corpul tau cand mananci ciorba de perisoare
Putini stiu ca ciorbele au in general o multime de beneficii pentru organism. Ciorbele sunt slab calorice dar sunt in general bogate in nutrienti; reprezinta astfel o varianta ideala pentru cei care vor sa manance sanatos, fara sa se ingrase.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Consumul de ciorbe ajuta la o hidratare mai buna a organismului si este in general recomandat celor care au probleme in a bea apa pe parcursul zilei.
De asemenea ciorbele sunt de obicei foarte bogate in vitamine, avand de regula efect antiinflamator si protejand impotriva bolilor cardiovasculare. Ciorbele intaresc si sistemul imunitar si sunt recomandate in tulburarile de coagulare a sangelui.
Citeste si: Ciorbă de pui a la grec. Secretul care o face gustoasă
Ciorba de perisoare: cum faci ca sa nu se mai sfarame perisoarele
Ciorba de perisoare este de regula gata in aproximativ o ora si jumatate, iar pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: trei rosii, doi ardei grasi, un morcov mare, un dovlecel, o telina, doua cepe mari, o jumatate de litru de bors, o legatura de patrunjel, o legatura de leustean, sare, piper, boia, jumatate de kilogram de carne de vita tocata, un ou.
Secretul pentru prepararea perisoarelor: este foarte important sa folositi carne cat mai macra. Daca folositi carnea grasa, perisoarele vor fi sfarmicioase.
Se adauga intr-un bol carnea de vita, oul, ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat si condimentele (boia, sare si pier) si se amesteca foarte bine, pana cand continutul se omogenizeaza. Ulterior se formeaza perisoarele cu mana, sub forma de chiftelute mici.
In paralel se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor tocate marunt: rosiile, dovleceii, telina, ardeii grasi, morcovul si ceapa.
Se pun si perisoarele si se lasa la fiert timp de 25- 30 de minute, avand grija sa amestecati constant.La final adaugati sare si piper dupa gust si puneti in oala si leusteanul si patrunjelul, tocate marunt. Pentru un plus de gust puteti adauga in bol o lingura de smantana si puteti servi ciorba de perisoare cu un ardei iute. Pofta buna!