Ingrediente
O ceapa
Un morcov
Un pastarnac
O radacina de patrunjel
O telina mica
500 g coasta de porc
Sare, piper
O lingura ulei
2 cani de supa sau apa
3 oua
10 corcoduse
Verdeata la alegere: marar, patrunjel sau leustean
Mod de preparare
Se toaca ceapa si se caleste intr-o lingura de ulei pana se inmoaie bine (puteti adauga si cimbru si dafin).
Cand aceasta s-a calit, se adauga albitura, morcovul, telina si se calesc pana se inmoaie si acestea.
Cand s-au inmuiat cum trebuie, se adauga costitele, se stinge cu apa sau supa si se fierbe 30-35 de minute maxim. Se drege de sare si piper.
Se curata corcodusele, se zdrobesc bine intr-un mojar, apoi se toarna in ciorba.
Se bate un ou si se adauga in ciorba, amestecand continuu (sau se face o omleta, se toaca marunt si se pune in ciorba).
Se serveste cu multa verdeata, la alegere.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii