Ingrediente 900 gr carne de pui, 200 gr ceapa, 350 gr morcovi, 200 gr telina, 150 gr ardei gras, sare, verdeata, 500 gr smantana, 5 oua, 200 gr lamaie, 80 gr orez
Mod de preparare Se spala carnea de pui si se pune intr-o oala la fiert, se spumeaza, iar cand s-a fiert se scoate si se adauga legumele curatate, spalate si tocate cuburi si se fierb 20 minute.
Apoi se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba la foc mic circa 10 minute. Separat se pregateste liezonul (galbenusurile de ou cu smantana), apoi se adauga supa fierbinte treptat si se amesteca cu un tel. Se pune pe foc si se lasa inca 5 minute pentru a nu se taia, apoi se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust. Carnea de la pui se scoate de pe oase si se adauga in ciorba.
Se serveste fierbinte cu marar deasupra.