Ciorba de salata verde cu afumatura

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 27 feb 2017, 04:17

Mancare romaneasca!

 

Ciorba de salata verde cu afumatura
Mancare romaneasca
Ingrediente
1 salata verde mare
1 ceapa medie
5-6 fire ceapa verde
6 morcovi noi
75-100 g costita afumata
500g iaurt simplu
1 lingurita faina
3 linguri ulei
2 oua
Sare
Otet
Mod de preparare
Tocati marunt ceapa uscata, taiati rondele ceapa verde si morcovii.
Taiati cubulete mici afumatura. Spalati salata, taiati-o in fasii, inclusiv cotoarelr frunzelor.
Incingeti 2 linguri de ulei intr-o oala, la foc mediu spre iute, prajiti afumatura cca 3 min, pana incepe sa se rumeneasca usor, apoi adaugati ceapa si morcovii. Amestecati frecvent si caliti-le impreuna pana ceapa devine transparenta. Turnati 4 cani mari de apa clocotita, sarati si lasati sa fiarba cca 10 min, pana cand morcovii se patrund bine.
Adaugati salata si mai fierbeti 5 min.
Intre timp, puneti faina intr-un castron, cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugati treptat tot iaurtul, batand bine, sa se omogenizeze faina.
Dupa ce ati pis in ciorba salata si a fiert, turnati iaurtul cu faina; cand ciorba fierbe din nou, turnati ouale batute si amestecati. Sarati dupa gust si eventual acriti cu putin otet. Lasati sa clocoteasca 1 min.

Ingrediente

1 salata verde mare
1 ceapa medie
5-6 fire ceapa verde
6 morcovi noi
75-100 g costita afumata
500 g iaurt simplu
1 lingurita faina
3 linguri ulei 
2 oua
Sare
Otet


Mod de preparare


Tocati marunt ceapa uscata, taiati rondele ceapa verde si morcovii. Taiati cubulete mici afumatura.

Spalati salata, taiati-o in fasii, inclusiv cotoarelr frunzelor.
Incingeti 2 linguri de ulei intr-o oala, la foc mediu spre iute, prajiti afumatura cca 3 min, pana incepe sa se rumeneasca usor, apoi adaugati ceapa si morcovii.
Amestecati frecvent si caliti-le impreuna pana ceapa devine transparenta. Turnati 4 cani mari de apa clocotita, sarati si lasati sa fiarba cca 10 min, pana cand morcovii se patrund bine. Adaugati salata si mai fierbeti 5 minute
Intre timp, puneti faina intr-un castron, cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugati treptat tot iaurtul, batand bine, sa se omogenizeze faina. 

Dupa ce ati pus in ciorba salata si a fiert, turnati iaurtul cu faina; cand ciorba fierbe din nou, turnati ouale batute si amestecati. Sarati dupa gust si eventual acriti cu putin otet.
Lasati sa clocoteasca 1 min.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri: