Ciorba de urzici- reteta bunicii din Oltenia INGREDIENTE:
500 g frunze de urzici
3 linguri orez
1 ceapa mare
1 morcov mediu
1 radacina mica pastarnac
1 catel usturoi
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat
1 lingura leustean tocat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
500 ml bors/ suc de la o lamaie
Citeste si: Reteta de post- Paste cu legume la cuptor
Citeste si: Reteta Ratatouille- cea mai cunoscuta tocanita de legume din lume
Citeste si: Quesadilla- reteta mexicana
Ciorba de urzici- reteta bunicii din Oltenia PREPARARE:
Am spalat foarte bine urzicile sub jet de apa rece, le-am oparit, apoi le-am tocat mai mare, nu fin ca pentru piure.
Am calit ceapa tocata marunt cu 1 morcov mic ras si pastarnatul tocat cuburi mici, apoi am turnat apa, cam 3 cani. Se adauga orezul si un catel de usturoi pisat.
Am pus si urzicile tocate, dupa ce orezul a fiert si am mai adaugat apa, cam o cana. Se lasa la clocotit si se toatna bors sau zeama de lamaie. Sarea si piperul, leusteanul si patrunjelul vor desavarsi gustul.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Pofta buna!
Citeste si: Beneficiile urzicilor. De ce să le consumi în această perioadă?
Citeste si: 7 greseli pe care le faci cand gatesti ciuperci
Citeste si: Reteta Briam- Ghiveci grecesc de legume