Ciorba de vacuta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:20

Un meniu traditional!

Ingrediente

150 gr ardei gras, 300 ml bors proaspat, 600 gr cartof, 250 gr ceapa, 100 gr pastai, 350 gr morcov, 50 gr pasta de tomate, 900 gr pulpa de vita, 500 gr rosii decojite in bulion, 250 gr telina, 50 ml ulei, sare, verdeata

Mod de preparare

Se spala carnea, se pune la fiert intr-o oala, se spumeaza. Cand s-a fiert, de regula dupa 1h-1h1/2, se scoate intr-un castron cu apa rece, apoi se toaca cuburi.
Legumele se curata, se spala, se toaca cubulete si se fierb in supa de vacuta 20 minute. Cand legumele sunt fierte se adauga pasta de tomate si rosiile decojite in bulion. Se fierbe inca 10 minute apoi se adauga borsul proaspat si se da gust. Se serveste fierbinte cu leustean verde deasupra.

 

Taguri: