Ingrediente
2 cepe
2 morcovi
O telina cu tulpina
Un dovlecel
Un ardei kapia
Un ardei gras
300 g fasole pastai
100 g mazare
O legatura leustean
O lingura otet
Sare, piper, ulei
O foaie de dafin
Un ou, optional
Mod de preparare
Se toaca legumele cubulete.
Ceapa, morcovul si telina se pun la fiert in apa clocotita cu sare si dafin.
Se lasa sa se patrunda putin, apoi se adauga ardeiul, fasolea si dovlecelul.
Cand legumele au fiert (15-20 minute), se adauga mazarea, apoi se asezoneaza bine cu sare si piper si se mai fierbe 5 minute.
Se drege de otet si se bate un ou.
Pentru a da gust si a lega aromele, atunci cand se pun legumele la fiert, se adauga si o lingura de ulei.
Se ia de pe foc si se adauga mult leustean proaspat tocat.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta