Ingrediente
500 g pui cu os (piept)
1-2 morcovi
O ceapa mare
O telina
1 ardei gras
1-2 radacini albitura (patrunjel si pastarnac)
Coditele de la o legatura de patrunjel
Tulpina de la o telina
Sare, piper
O foaie de dafin
Cimbru
2 galbenusuri
400 g smantana
Otet si mujdei de usturoi pentru servit
Mod de preparare
Pieptul de pui se pune la fiert intr-o cratita mare impreuna cu o lingura de sare, dafinul si cimbrul.
Cand carnea a fiert aproape de tot se adauga legumele curatate bine si pastrate intregi.
Se continua fierberea pana se patrund bine legumele.
Din supa obtinuta se scot toate ingredientele. Se pastreaza carnea (ce se taie fasii mici sau cubulete) si morcovul si ardeiul (ce se taie cubulete).
Galbenusurile se bat, se amesteca cu smantana, apoi se adauga putin cate putin o cana de supa, amestecand in continuu.
Pentru a nu se arunca ceapa, telina radacina si albitura, se amesteca cu o cana de supa si se blendeaza pentru a face o supa crema de legume ce se serveste cu 100 ml smantana grasa, piper si crutoane.